Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Μετά την πρόσφατη συνάντηση στο Δήμο Κισάμου για τα αδέσποτα ζώα της δικαιοδοσίας του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 νέα διευρυμένη σύσκεψη κατά την οποία έγιναν πιο συγκεκριμένα τα όσα αποφασίστηκαν την προηγούμενη φορά.
Στην σύσκεψη αυτή εκτός του Δημάρχου κ. Σταθάκη και της Προέδρου του Δ.Σ. κ. Βαρουχάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου αλλά και της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Κισάμου κ. Χατζής και ο Ανθυπαστυνόμος κ. Ζαφειρούδης αλλά και εθελοντές πολίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με τα θέματα της προστασίας των ζώων.
Συζητήθηκαν μέτρα για την υλοποίηση των αποφάσεων που είχαν ληφθεί κατά την πρώτη συνάντησή μας και πιο συγκεκριμένα:
1. Για την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τους τοπικούς κτηνιάτρους για την στείρωση ή την παροχή άλλης βοήθειας στα αδέσποτα ζώα
2. Για την ενίσχυση ευπαθών οικονομικά πολιτών για την τοποθέτηση τσιπ στα κατοικίδιά τους στα πλαίσια που επιτρέπει η νομοθεσία και
3. Για την έναρξη ενημέρωσης εκ μέρους του Δήμου κατ' αρχήν και στη συνέχεια ελέγχου εκ μέρους της Αστυνομίας των δημοτών για την τήρηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στα κατοικίδιά τους καθώς και την διενέργεια αρχικά συστάσεων προς εκείνους τους κηδεμόνες ζώων, που τα αφήνουν ανεπιτήρητα στους δρόμους με αποτέλεσμα να γεννούν και να αυξάνεται έτσι ο αριθμός των αδέσποτων. 
Η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε να βοηθήσει τον Δήμο με υλικό ενημερωτικό αλλά και να συνεχίσει την προσπάθειά της το φθινόπωρο στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα "Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη" για τα δημοτικά σχολεία αλλά και το νέο της πρόγραμμα για την δευτεροβάθμια με τίτλο "Άνθρωποι και Ζώα, ίδιο δικαίωμα στη Ζωή".
Ο Δήμαρχος Κισσάμου
Θεόδωρος Σταθάκης
Η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας 
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: