Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ.....

Διάβασα χθες το αφιέρωμα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ* στην Ενδοχώρα των Χανίων που ήταν αφιερωμένο στο Καστέλι Κισάμου του κ. Σταυρουλάκη Γιώργου. Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοικτό και αναρωτιέμαι πως μια εφημερίδα σαν τα Χανιώτικα Νέα επιτρέπει να δημοσιεύονται τέτοιες αντιγραφές απο κάποιες πηγές που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια του σήμερα. Καλά δεν έχουν έναν να διορθώνει εκεί;

ΑΝΤΙγραφω λίγα.... Οδοιπορικό στο Καστέλι Κισάμου (Καστέλι δεν υπάρχει πια) Πολύ γραφική και ενδιαφέρουσα κωμόπολη με 3.821 κατοίκους (έχουμε φτάσει κοντά στους 6.000). Έχει πρωτεύουσα θέση στην επαρχία Κισσάμου.
Στο Καστέλι, υπάρχουν Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης, Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και αξιόλογο Μουσείο. Λειτουργούν Δημ. Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, καταστήματα Τραπεζών, Ταχυδρομείο, ΟΤΕ, Γεωργικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρείο, Εφορεία, Δημόσιο Ταμείο, Κέντρο Υγείας, Λιμενικός Σταθμός, Τελωνείο, Υποθηκοφυλακείο, Ειρηνοδικείο και Αστυνομικό Τμήμα. 
- Δεν θα σας γράψω για την ιστορία, ούτε για το οτι ήταν πόλη με δικό της νόμισμα... όπως αναφέρει ο συντάξας το κειμενο, αλλά καλό είναι να μην αντιγράφουμε βιβλία του 1834 αλλά να ρωτούμε ή να επισκεπτόμαστε τις περιοχές που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Κύριε Ελέησον.
Πρόοδος....
*Οδοιπορικό σημαίνει οτι πήγα και περπάτησα την περιοχή, είδα και κατέγραψα, όχι άνοιξα ένα βιβλίο και αντέγραψα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: