Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Το περιστατικό με την καταστροφή από πυρκαγιά ενός ιστορικού κτηρίου στα Χανιά, έφερε στην επικαιρότητα το πρόβλημα της εγκατάλειψης πολλών κτηρίων όχι μόνο στα Χανιά, αλλά και στην Κίσαμο.
 Αναμφισβήτητα η εγκατάλειψη δημόσιων κτηρίων, αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για την πόλη μας αλλά και γενικότερα για την περιοχή μας. Κοινοτικά γραφεία, σχολεία, το κτήριο των δημοτικών τουαλετών στην πόλη της Κισάμου, και φυσικά κτήρια που ανήκουν στην ΙΜΚ&Σ.
Ένα από αυτά που πραγματικά ρημάζει και κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει οτιδήποτε χρήσιμο, είναι η πρώην σχολή Κουφαλάλων στον Πύργο. Η εγκατάλειψη του εμφανής, η καταστροφή του βέβαιη και η κλεψιά πάει σύννεφο, μάλιστα φαίνεται ότι κάποιοι έχουν δώσει και φωτιά στο εσωτερικό του...
Κρίμα.
Πρόταση κάνω να δοθεί σε ένα αθλητικό σωματείο, ίσως ο Α.Ο Κισάμου που έχει και τμήμα  Μπάσκετ, που η αυλή του μπορεί να φιλοξενήσει ένα καθωσπρέπει γήπεδο με αποδυτήρια και γραφεία, αλλά και οι αίθουσες του άνετα τα παιδιά του σκακιού. Αν πάλι δεν το θέλουν ένας ξενώνας ανάγκης είναι ότι πρέπει.... 
Κρίμα που ρημάζει....

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτη Που το εχουν αναγκη ειναι το αννουσακειο.ειδη ειναι φουλ το υπαρχων!

Ioannis Papadakis είπε...

να το πάρει τότε....και να το φτιάξει.