Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΕΤΗΣΙΩΣ....

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Αθανασόπουλος στον δήμαρχο μας κ. Σταθάκη, σε ερώτηση του, γιατί δεν δίνει παράσταση το θέατρο φέτος στην Κίσαμο.
Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
Σε απάντηση της από 26/7/2018 επιστολής σας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ύψους 2.486 ευρώ ετησίως, για την τριετία 2018-2020, με την οποία συμμετέχετε, ως μέτοχος μας, στην χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.
Ταυτόχρονα, απαντώντας στην διαμαρτυρία σας για τη μη πραγματοποίηση της παράστασης "Θεσμοφοριάζουσες" στην Κίσαμο, αυτό το καλοκαίρι, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
1) Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης δεν ξεχνά τους Δήμους της Κρήτης (είτε είναι μέτοχοί του, είτε όχι). Απόδειξη για αυτό ότι το 2018, για πρώτη φορά, ανοίξαμε παραρτήματα του ΔΗΠΕΘΕΚ στο Δήμο Κισάμου, όπως και στον Δήμο Πλατανιά (ενώ πρόθεσή μας ήταν να ανοιχθεί και στον Δήμο Αποκορώνου, κάτι το οποίο ελπίζουμε να γίνει το φθινόπωρο), όπου λειτουργεί Πειραματική Ερασιτεχνική Σκηνή, τα μαθήματα της οποίας, εμπλουτισμένα και ενισχυμένα, θα ξαναρχίσουν από τον Νοέμβριο.
2) Τον χειμώνα που πέρασε το ΔΗΠΕΘΕΚ παρουσίασε παραστάσεις του στον Δήμο Κισάμου. Μάλιστα, το έργο “Ζωή…Χαρισάμενη”, ενώ είχαμε την πρόθεση να το παρουσιάσουμε στον Δήμο Κισάμου αυτό δεν ήταν εφικτό, γιατί δεν μπορούσατε να μας διαθέσετε αίθουσα.
3) Επιθυμία του ΔΣ είναι οι παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕΚ να παίζουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις της Κρήτης. Αυτό γίνεται, με απόφαση του ΔΣ, που έχει την ευθύνη να αποφασίζει για το πρόγραμμα των παραστάσεων. Ωστόσο, για την παρούσα παράσταση (συμπαραγωγή με το Ελληνικό Φεστιβάλ, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και την ΑΜ Τέχνη Χώρος) αποφασίστηκε να δοθούν συνολικά περίπου 25 παραστάσεις ανά την Ελλάδα (έξι από αυτές στην Κρήτη, δύο στην Επίδαυρο και μία στο Ηρώδειο), στα μεγάλα φεστιβάλ αρχαίου δράματος.
4) Αξίζει να τονιστεί ότι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης είχε προγραμματίσει και δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή, η οποία θα ανέβαινε σε όλες τις σκηνές της Κρήτης (και όχι μόνο). Εν τέλει δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω καθυστέρησης, από μεριάς Υπουργείου Πολιτισμού, οριστικοποίησης των όρων της προγραμματικής σύμβασης και αποστολής της προς τους μετόχους, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας των υπογραφών της, να χρηματοδοτηθεί το ΔΗΠΕΘΕΚ από τους μετόχους του, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι και αυτή τη στιγμή την τρέχουσα χρονιά.
Εννοείται ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να καλύπτουμε, όχι μόνο με θεατρικές παραστάσεις αλλά και με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, ολόκληρη την περιφέρεια Κρήτης.
Με εκτίμηση
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Και κλαμένοι και δαρμένοι λοιπόν.... με τον τρόπο που αρχίζει την επιστολή ο κ. Αθανασόπουλος είναι σαν να λέει Δήμαρχε με 2.500 ε τι περίμενες; Παράσταση στην Κίσαμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: