Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

ΠΑΜΕ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Από την 5η έως την 18η Αυγούστου 2018 στα Αντικύθηρα διενεργείται αρχαιολογική έρευνα στη θέση "Κάστρο" στην οποία διατηρείται μια ολόκληρη αρχαία τειχισμένη πόλη που «έζησε» από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. π.Χ. Τα τείχη σώζονται σε όλο τους το μήκος και σε ορισμένα σημεία έως και σε ύψος 9 μέτρων. Το νησί, όπως γνωρίζουμε από επιγραφικές μαρτυρίες, την Ελληνιστική Εποχή συμμετείχε σε πειρατικές δραστηριότητες. Καταστράφηκε το 69-67 π.Χ. από τις Ρωμαϊκές λεγεώνες που κατέπνιξαν την «Κρητική Επανάσταση»! Στις αρχές αυτού του Ρωμαίο-Κρητικού πολέμου σημειώνεται και το γνωστό «Ναυάγιο» των Αντικυθήρων με τα πολλά και σημαντικά έργα τέχνης και επιστήμης που μετέφερε.
Η ανασκαφική ομάδα προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να επισκεφτούν τον χώρο των ερευνών για να ξεναγηθούν στους χώρους και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των έως τώρα εργασιών. Σημείο συνάντησης η παραλία «Ξηροποτάμου» κάθε πρωί στις 7.00.
Ειδικά την Τετάρτη, 8/8 αλλά και την Τετάρτη 15/8 λόγω της άφιξης του πλοίου «IONIΣ» από την Κρήτη θα γίνει οργανωμένη ξενάγηση που θα ξεκινήσει από την παραλία του Ξηροποτάμου στις 10.30 το πρωί. 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο τηλ. 697 3050 294
Εξυπακούεται ότι, όπως πάντα, όλες οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.
Άρης Τσαραβόπουλος
-το καράβι αναχωρεί απο το λιμάνι Κισάμου στις 08.30 το πρωί κάθε Τετάρτη και επιστρέφει την ίδια μέρα τα μεσάνυχτα! Εύκολα και ωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: