Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ....ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΩΤΣΑΜΕ

Χθες παρουσιάστηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), η εργασία 50 φοιτητών της αρχιτεκτονικής σχολής -τρεις ομάδες με τους καθηγητές τους- με τη εποπτεία του καθηγητή κ. Σκουτέλη. Οι φοιτητές μελέτησαν την περίπτωση της πόλης μας με σκοπό να προτείνουν τρόπους ώστε να αναδειχθούν όλες οι ιστορικές φάσεις της πόλεως της Κισάμου, Ρωμαϊκά μνημεία,  Βενετσιάνικο Φρούριο, Οθωμανική επέκταση του, αλλά και τρόποι σύνδεσης όλων αυτών.
 Τα σχέδια και οι εργασίες των φοιτητών που έχουν πολύ ενδιαφέρον, προτείνουν ένα μεγάλο δίκτυο πεζόδρομων, παράλληλο με την παλιά ακτογραμμή πράγμα που συμπίπτει με την μελέτη της Νεκταρίας Λαινάκη που είδαμε πριν κάμποσες μέρες. Νομίζω οτι αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορέσουμε, τουλάχιστον αυτό που μας παρουσίασε η Νεκταρία, να υλοποιήσουμε άμεσα.
Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Κισάμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: