Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟΣ

Αρχές δεκαετίας του 1960 στην μοναδική πλατεία του τότε, στην πλατεία που υπήρχαν το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών το σταθμαρχείο και όπως βλέπουμε και στο υπό διαμόρφωση χώρο του Ηρώου, που σήμερα είναι παραπεταμένο σε μια άκρη. 
Πλήθος Καστελιανών λοιπόν παρακολουθεί την γιορτή των Προσκόπων, και ανάμεσα τους οι Βαρουχάκης Ανίκητος, Ξηρουχάκης Μιχάλης, Ροδουσάκης Κυριάκος, Μαρεντάκης Παναγιώτης, Κοκολάκης Γιάννης (αρχηγός) και πολλοί άλλοι που δεν διακρίνω.
Πάντως με αυτές τις δυο φωτογραφίες έχουμε και μια σφαιρική άποψη για το πως ήταν η πλατεία το 1960.

Δεν υπάρχουν σχόλια: