Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ

Γράφει η Chef Μαριάννα Λειβαδιτάκη στους Financial Τimes του Λονδίνου για πολλές καλές παραδοσιακές ταβέρνες στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά. Ανάμεσα σε αυτές που διαφημίζει φιγουράρει ψηλά-ψηλά και Νερατζούλα του Βουλγάρω.
Marianna Leivaditaki on Crete
Where to find the best mutton soup, mascarpone torte and anise-flavoured spirit
— For a traditional Cretan taverna, travel west to the village of Voulgaro. Neratzoula is a family business in which everyone helps out. From simple salads to stuffed vegetables and slow-cooked meat stews, the food is always delicious.
  - Για μια παραδοσιακή κρητική ταβέρνα, μεταβείτε δυτικά στο χωριό Βουλγάρο. Η Νερατζούλα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία όλοι βοηθούν. Από τις απλές σαλάτες μέχρι τα γεμιστά λαχανικά και τα βρασμένα κρέατα, το φαγητό είναι πάντα νόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: