Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

3000 ε ΓΙΑ ΣΩΛΗΝΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Το παρακάτω κειμενάκι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και καλό είναι να το διαβάσετε.... 
Η πυροσβεστική υπηρεσία Κισάμου έχει ανάγκη από σωλήνες πυρόσβεσης αξίας 3000€ λόγο καταστροφών στις τελευταίες κατασβέσεις και έλλειψης κονδυλίων (η ανάγκη είναι άμεση ) 
Ας αρχίσουμε ουσιαστικές δράσεις και θωράκισης του τόπου μας 
Το πρώτο μερτικό θα είναι από εμάς, ξέρω ότι είναι πολύ απλό την Δευτέρα που έρχεται να πάμε όλοι όσοι συμμετέχουμε να τα παραδώσουμε σε ένα φάκελο στον προμηθευτή της υπηρεσίας 
Εμείς από τη μεριά μας όσους μπορούμε θα σας ενημερώσουμε προσωπικά ..... οποίος ενδιαφέρεται indox 
Ας κάνουμε κάτι για να προφυλάξουμε τον τόπο μας και οι συναυλίες μετά.

Σίγουρα τα 3.000 ε δεν είναι ποσόν που δεν μπορεί να μαζευτεί γρήγορα, από την άλλη έχω μεγάλη απορία αν αυτή την ανάρτηση την ξέρει ο δήμος Κισάμου, που δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να δώσει τα 3.000 ε όταν ήδη έχει ανακοινώσει πρόγραμμα καθαρισμού και πυροπροστασίας των περιοχών πολλών χιλιάδων Ε. Πάντως αν το δημοσίευμα είναι αληθινό νομίζω ότι μέρος από τις συναυλίες που θα γίνουν τις επόμενες μέρες μπορεί να πάει σαν δωρεά στην πυροσβεστική (και όχι μετά οι συναυλίες) για τις ανάγκες της.
Βέβαια γεννάται το μέγα ερώτημα ...βενζίνες δεν υπάρχουν να κινηθούν τα περιπολικά, κάποια άλλα είναι χαλασμένα, σωλήνες για πυρόσβεση δεν έχει η πυροσβεστική, μερικές υδροφόρες δεν έχουν φρένα ..τελικά που πάμε....

2 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ είπε...

Μα καλά βρε Γιάννη απο πού και ως πού τα έσοδα απο τις συναυλίες να πάνε για βοήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού ή οπουδήποτε αλλού που υπάρχει ανάγκη ??? Τους συλλόγους ποιος θα τους βοηθήσει??? Θα κάνουμε άλλο έρανο για αυτούς πάλι ???

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητέ Γιάννη στην προχθεσινή συναυλία κατατέθηκε πρόταση να πάνε χρήματα στους πληγέντες, η περιφέρεια ως και τις 30 του μηνός αναβάλει τις συναυλίες και αφήνει μια την οποία ονομάζει συναυλία αλληλεγγύης με ελεύθερη είσοδο και κουτί που καθένας μπορεί να βάζει οτι θέλει για τους πυρόπληκτους...τέλος εγώ προτείνω το απλό... στις δυο-τρεις συναυλίες της γειτονιάς μας μέρος (ΜΕΡΟΣ Γιάννη) των χρημάτων να πάνε στην πυροσβεστική που δυστυχώς όπως και η αστυνομία και το λιμενικό φυτοζωούν λόγω κράτους. Το μέρος των χρημάτων είναι και απλό βγάλτε δίσκο Γιάννη βάλτε ένα κουτι να μαζευτούν τα 3000 ε απο 0.5-1-2Ε ο καθένας μας θα τους πάρουμε τους σωλήνες που θα μας σώσουν και θα σε σώσουν κάποτε.