Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ολοκληρώνοντας τις προγραμματισμένες επαφές του στην Αθήνα για ζητήματα του νησιού μας, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντήθηκε την Παρασκευή 29/6 με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου και τη Γ.Γ. του Υπουργείου κα. Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν καταρχήν οι εξελίξεις γύρω από την ενάλια έρευνα στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, που δεν πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο παρά τον αρχικό προγραμματισμό της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας στην παγκοσμίου βεληνεκούς έρευνα του Ναυαγίου και ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και για την μέχρι σήμερα διαμορφωθείσα κατάσταση. Πρότεινε δε στην Υπουργό να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα Κύθηρα σχετικά με τις μέχρι σήμερα επιστημονικές εξελίξεις στην έρευνα του Ναυαγίου, η οποία να συνδυαστεί με τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού, στο οποίο θα εκτεθεί μόνιμα το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που έχει δωρηθεί στο Δήμο μας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την 3D Solidforms. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο και η κα. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: