Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ 19/7/2014 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ E.N.D. [ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ] ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΟΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
Μετά απ' όλα αυτά ,τον μήνα Αύγουστο 2013 ο Α. Σώρρας,μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες,τα <δύο πρώτα ρόπαλα> όπως τις ονομάζει,ρίχνει το τρίτο ρόπαλο, την <δόμηση χρηματοδότησης για υλοποίηση έργων> των 325 Καλικρατικών δήμων της χώρας μας και της Κύπρου,με συνολικό ποσό 2,230 τρις δολάρια, χωρίς να εμπλέκεται σε κανένα στάδιο η Κυβέρνηση.
Εδώ θα κάνουμε μία παρένθεση για να καταλάβετε. Τα χρήματα για τους...
. Δήμους,δεν είναι από την περιουσία του Σώρρα, αλλά από χρήματα του Ελληνικού λαού τα οποία μας έχουν αποκρύψει οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις μας. Μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους, τα νικήτρια κράτη μεταξύ των οποίων και η Ελλάς,κατέβαλαν σε διεθνές ταμείο,το οποίο από το 1995 το έχει αναλάβει ο ΟΗΕ,χρηματικά ποσά ώστε να μην μπορουν οι χώρες αυτές στο μέλλον να πτωχεύσουν. Πιο συγκεκριμένα το 1932 κατετέθησαν 2.500.000 χρυσά γαλλικά φράγκα και το 1944  25.000.000 δολάρια (ΦΕΚ 315/1945).Στην συνέχεια έβαλαν χρήματα και άλλες χώρες και έγιναν συνολικά 183.
Τα χρήματα αυτά, όλα αυτά τα χρόνια επενδύθηκαν σε χρηματιστήρια και άλλα πολύτιμα αγαθά (χρυσός, πετρέλαια,κλπ). Επίσης κάθε οικονομική συναλλαγή που γίνεται σε όλο τον πλανήτη,μέρος της δίνεται στο ταμείο αυτό, με αποτέλεσμα σήμερα  αυτό να έχει αστρονομικά ποσά τα οποία ανήκουν στις 183 χώρες.Το ταμείο αυτό λέγεται διεθνώς <World Tust> και στα Ελληνικά σε ελεύθερη μετάφραση <Παγκόσμιο Καταπίστευμα> και κάθε χώρα έχει εκεί το ποσό που της αναλογεί. Αυτό υπάγεται στο Διεθνές Γραφείο Οικονομικού Ελέγχου (O.I.T.C) του ΟΗΕ.
Η χώρα μας στο ταμείο αυτό έχει αυτή τη στιγμή 754 τρις δολάρια ΗΠΑ,αστρονομικό ποσό !!! Για να σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε,το 2000 όταν ανέλαβε ο Πούτιν τα ηνία της Ρωσίας,η οποία είχε πτωχεύσει,σήκωσε από το παγκόσμιο καταπίστευμα,από το μερίδιο που αντιστοιχούσε στην Ρωσία,153 τρις δολάρια και έτσι η Ρωσία μετά από δύο χρόνια είχε ανακάμψει οικονομικά και είχε ξοφλήσει και τα χρέη της.
Αυτά τα χρήματα από πλευράς Ελλάδας έχουν δικαίωμα να τα σηκώσουν μόνο τρεις άνθρωποι, ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός οικονομικών και ο Αρχιεπίσκοπος. Αυτοί είναι "θεσμοί" για την χώρα μας. Κάτι ανάλογο είναι και για την Κύπρο. Μέχρι τώρα,ενώ το γνωρίζουν, κανείς δεν έχει σηκώσει χρήματα από εκεί.
Μετά όμως την ψήφιση του νομοσχεδίου περί Καλικρατικών Δήμων της χώρας,όπως ονομάσθηκαν από το σχέδιο Καλικράτης, ο κάθε Δήμαρχος είναι πλέον <θεσμός> δηλαδή ένας μικρός πρωθυπουργός,οπότε και αυτός έχει το δικαίωμα να σηκώσει χρήματα.
Για να πάρει όμως ο <θεσμός> χρήματα από το καταπίστευμα,υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις. Η μία όπως είπα να είναι <θεσμός>,η δεύτερη είναι να παρουσιάσει σχέδιο για το που θα τα χρησιμοποιήσει και η τρίτη πρέπει να βάλει εγγύηση στο καταπίστευμα περιουσία του (ομόλογα,χρυσό,κλπ) σε αναλογία 130%,δηλαδή για κάθε 100 $ πρέπει να βάλει εγγύηση 130 $.Τα Ελληνικά  ομόλογα σήμερα έχουν μηδαμινή αξία και έχουν χαρακτηριστεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησις <σκουπίδια>, οπότε δεν μπορούν να μπουν σαν εγγύηση.
Λέει λοιπόν τώρα ο Σώρρας στους δημάρχους: Εγώ έχω περιουσιακά στοιχεία για να τα βάλω εγγύηση και ο οργανισμός μου ο ΕΙ-END έχει έχει φτιάξει σχέδια,δηλαδή μελέτες για κάθε Δήμο της χώρας για την κατασκευή έργων.Άρα πληρώ τις δύο προυποθέσεις,αλλά δεν πληρώ την τρίτη τον <θεσμό>.Δώστε μου λοιπόν την έγγραφή εξουσιοδότηση να πάρω εγώ τα χρήματα,τα οποία αυτομάτως το καταπίστευμα θα τα βάλει σε ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟ λογαριασμό κάθε Δήμου.
Ήδη ο οργανισμός END με το επιτελείο του,που είναι αρκετά μεγάλο με επιστήμονες,κλπ,έχει συντάξει στα Ελληνικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα που έχει πάρει από το καταπίστευμα του ΟΗΕ και τα προωθεί στους δήμους,ώστε να τα μελετήσουν και να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες εφόσον δεχθούν.Δεν είναι τόσο απλό το θέμα βέβαια,αλλά για την ενημέρωση σας δεν χρειάζονται οι ακριβείς λεπτομέρειες γιατί θα χρειαζόταν πολύ ώρα.
Τα χρήματα για τους δήμους,που θα είναι ανάλογα με τον πλήθος των  δημοτών κάθε δήμου,μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρεις περιπτώσεις:Κατασκευή κοινωφελών έργων, κατασκευή αποδοτικών έργων δηλαδή έργα που θα αποδίδουν χρήματα στον δήμο και ανθρωπιστικά έργα,όπως η εξόφληση δανείων,εφορίας και λοιπών χρεών προς δημόσιους οργανισμούς και ταμεία, όπως πχ ΙΚΑ, ΟΟΑΕ (ΤΕΒΕ) κλπ.
Τα χρήματα που είναι για τους Δήμους,δεν είναι ούτε δάνειο ούτε δωρεά,είναι επένδυση. Ο δήμαρχος ζητά από το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότηση να βρεί επενδυτές (προβλέπεται από τον Καλικρατικό νόμο).
Ο Δήμος δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση έναντι του Α.Σώρρα και του οργανισμού ΕΙ-END.Από τα κέρδη του Δήμου από τα αποδοτικά έργα,τα οποία πρέπει να είναι το 70% του συνόλου των έργων,το 2%,άτοκο, θα καταβάλετε κάθε χρόνο και για 50 χρόνια στον οργανισμό  ΕΙ-END ώστε να μπορέσει ο Α.Σώρρας να το δίνει στο καταπίστευμα και να παίρνει πίσω την περιουσία που έχει βάλει για εγγύηση. Το υπόλοιπο 98% θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο του δήμου από το οποίο ο δήμος θα καλύπτει άλλες ανάγκες του ή θα κατασκευάζει άλλα έργα. Αυτό το ποσό του 2 % ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ο εκάστοτε ΔΗΜΟΣ να το επιστρέφει στο Σώρρα. Εϊναι υπεύθυνος ο Σώρρας. Γι' αυτό το λόγο, ο Σώρρας θα διατηρήσει την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των αποδοτικών έργων μέχρι την αποπληρωμή του συνολικού ποσού. Δεν θα υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ/ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Το ίδιο θα ισχύει και για τους ιδιώτες που μέσω του δήμου θα εξωφλήσουν τα χρέη που προανέφερα,δηλαδή θα δίνουν κι'αυτοί , άτοκη δόση του  κεφαλαίου που τους εξωφλήθει,για 35 χρόνια.
Εδώ πρέπει να διεκρινήσω το εξής.Ο Δήμος δεν θα πάρει ο ίδιος χρήματα από το ποσό που του καταλογίστηκε.Απλούστατα θα ζητά από τον οργανισμό ΕΙ-END το έργο που θέλει να κατασκευάσει στην ..τάδε περιοχή του Δήμου και τις προδιαγραφές του και ο οργανισμός θα αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα,δηλαδή αγορά οικοπέδου,μελέτη του έργου,κατασκευή του έργου και θα το παραδίδει έτοιμο στον Δήμο όπου και θα περιέρχεται στην δικαιοδοσία του.
Υπόψη ότι ο οργανισμός ΕΙ-ΕND θα βρίσκει την κατασκευαστική εταιρεία,πάντα Ελληνική και αν είναι δυνατόν από την περιοχή του δήμου,ειδάλλως από αλλού,αλλά όλο το προσωπικό της κατασκευής του έργου θα είναι από τους δημότες,ώστε να ανοιχτούν θέσεις εργασίας στον Δήμο.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων,επαναλαμβάνω ότι ο λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα για τον Δήμο ειναι ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΟΣ από τον δήμαρχο,το δημοτικό συμβούλιο και τον Α.Σώρρα και για σηκωθούν χρήματα απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Επίσης βάσει των εγγράφων που θα υπογραφούν και οι επόμενοι δήμαρχοι δεσμεύονται να ακολουθήσουν τους όρους της αρχικής συμφωνίας.Επίσης κάθε έργο,πριν αρχίσει η κατασκεή του θα ασφαλίζεται για την αποπεράτωση του σε Ασφαλιστική Εταιρεία,με έξοδα του οργανισμού ΕΙ-END.
Όλα τα παραπάνω είναι απολύτως νόμιμα.Μάλιστα πρόσφατα η κυβέρνηση,που ανησυχεί για τις ενέργειες του Α.Σώρρα,κατόπιν επερωτήσεως βουλευτή στο κοινοβούλιο,έβαλε τα αρμόδια Υπουργεία να διερευνήσουν το θέμα,τα οποία και απεφάνθησαν ότι όλα αυτά είναι απολύτως νόμιμα.Επί πλέον ο δήμαρχος Ιεράπετρας της Κρήτης συγκρότησε επιτροπή από τον τέως τοπικό εισαγγελέα, δικηγόρους και πολιτικό μηχανικό ,να μελετήσουν τα έγγραφα της χρηματοδότησης των Δήμων,η οποία απεφάνθει ότι είναι τελείως νόμιμα και  παρώτρυνε τον Δήμο να δεχθεί.
Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει με τον οργανισμό πέντε Δήμοι (δεν μπορούν να ανακοινωθούν ακόμη κατόπιν επιθυμίας των δημάρχων τους).Δυστυχώς ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί πάνω απο 200 δήμαρχοι από τα μέλη του οργανισμού και τους φίλους του,όπως εμείς τώρα,οι περισσότεροι δεν δέχονται, καθόσον είναι πλήρως πολιτικοποιημένα άτομα και λαμβάνουν εντολές από την κυβέρνηση και την τρόϊκα,της οποίας όλες αυτές οι ενέργειες του Α.Σώρρα της χαλάνε ...την δουλειά της υποδούλωσης του Ελληνικού λαού και της κλοπής των θησαυρών που κρύβει το υπέδαφος της χώρας μας.
Στις 16 /11/13 το "καταπίστευμα"ενέκρινε το ποσό των 2,230 δις $ για την χρηματοδότηση των Δήμων.

  Γεωργακάκης Ευτύχιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: