Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ Ι. ΝΑΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ

OIKOYMENIKON ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου ανακοινώνεται ότι το εσπέρας της Πέμπτης 31 Ιουλίου και ώρα 7.00μ.μ. εις το Συρικάρι Κισάμου, γενέθλιος γη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος θα τελέσει Αγιασμό και θα τεθεί θεμέλιος λίθος στον πρώτο Ιερό Ναό ο οποίος θα ανεγερθεί επ΄ ονόματι του Όσιου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού. Άμα το πέρας του Αγιασμού θα διανεμηθούν Εικόνες του Οσίου Νικηφόρου. Καλείται ο λαός του Θεού όπως μετέχει εις το ιστορικό και ιερό αυτό γεγονός. 
 Εκ της Ι. Μητροπόλεως

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι ... εν καιρώ κρίσης (κυρίως αξιών), δε θα μπορούσαν να θεμελιώσουν ένα σχολείο ή να σουλουπώσουν το υπο κατάρευση 5ο νηπιαγωγείο ή το κέντρο υγείας.. θεωρώ υποκριτικό να γίνεται ανέγερση ναών (τη στιγμή που υπάρχει πληθώρα για να προσκυνανε οι πιστοί) και τα παιδάκια να μην έχουν ασφαλή σχολεία, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια..

Ανώνυμος είπε...

Σε μια βαρκα απάνω, δυο πράγματα μπορείς να κανεις : είτε θα παραπονιεσαι ή θα κανεις κουπι...και τα δυο δεν προλαβαινεις να τα κανεις. Βικη Αρβελακη