Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

Χθες ανακοινώθηκε ότι μετά από απέλπιδες προσπάθειες των ανθρώπων του ιστορικού Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης, αυτός που βρέθηκε να δώσει τα χρήματα για την επιβίωσή του είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είπε ότι θα αναλάβει τα χρέη του Μουσείου και τα λειτουργικά του έξοδα. Το μουσείο από τη μεριά του είχε απευθυνθεί πολλές φορές στην ανύπαρκτη τελικά πολιτεία, αλλά και σε άλλους πλούσιους Έλληνες...   
Ο Ross Daly με μία ανάρτησή του στο facebook σχολιάζει αυτή την είδηση: Εάν ο μόνος τροπος που μπορεί να σωθεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην ιδια τη γενέτειρα του ειναι με την αρωγή της ποδοσφαιρικής (και οχι μόνο) μαφίας και οχι με τη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του Κρητικού λαού (και φτωχοί και πλούσιοι, οτι μπορεί ο καθένας), τότε δεν μας αξίζει ένας Νίκος Καζαντζάκης και ουτε ενα μουσείο αντίστοιχο. Αυτή η είδηση ειναι πολύ μεγάλη ντροπή!!!
Πηγή: www.musicpaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: