Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ;

Τη συσπείρωση των δημάρχων που εξελέγησαν ως ανεξάρτητοι και θέλουν να παραμείνουν «λευκοί» χωρίς κομματικές εξαρτήσεις στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας επιχειρούν, δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα. Πρόκειται για παλαιότερους και νέους δημάρχους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προετοιμάζουν κείμενο με τίτλο «Πρόταση για μία νέα Αυτοδιοίκηση» με στόχο να αποτελέσουν τη μαγιά που μαζί με όσους συναδέλφους τους βλέπουν θετικά το εγχείρημα να «συνδιαμορφώσουν ένα πολιτικό Αυτοδιοικητικό πλαίσιο που θα απαντά στις ανάγκες του σήμερα και θα καθιστά την Αυτοδιοίκηση από παρία του συστήματος σε πρωταγωνιστή».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κείμενο τους....
..... που είναι πιθανόν να δοθεί και σήμερα στη δημοσιότητα, οι δήμαρχοι θα επισημαίνουν ότι «στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποδοκιμάστηκαν όλες οι αποχρώσεις κομματικών ψηφοδελτίων και κομματικής χειραγώγησης των πολιτών, καθώς τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια θριάμβευσαν από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη, «σπάζοντας» κομματικά κατεστημένα πολλών ετών» (σ.σ. μετά τις πρόσφατες εκλογές ως ανεξάρτητοι έχουν εκλεγεί πάνω από τους μισούς δημάρχους της χώρας – συγκεκριμένα 160 με 170 από τους 325, ενώ τα 2/3 των δημάρχων είναι νεοεκλογέντες).
Με βάση, δε, αυτό το δεδομένο θα καλούν τους συναδέλφους τους να μην υποκύψουν «στα κελεύσματα των κομματικών σειρήνων, ενάντια στις επιταγές των τοπικών κοινωνιών» και με τη νομιμοποίηση που τους έδωσαν οι δημότες τους να κάνουν ουσιαστικά βήματα αλλαγών στις πόλεις, επ’ ωφελεία των πολιτών και όχι των κομμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό θα τονίζουν ότι (σ.σ. ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρων και διοικητικών συμβουλίων στις Περιφερειακές Ενώσεις –ΠΕΔ – και την ΚΕΔΕ) ότι «η δύναμη είναι μόνο μέσα από τα δικά μας όργανα και είναι στα χέρια μας να το επιτύχουμε».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: