Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η λιμνοδεξαμενή Αγίων Θεοδώρων στο Στόμιο (Εννιά Χωριά)
Από το 2000 περίπου με χωρητικότητα 650.000 κ.μ. κάλυπτε τις ανάγκες σε νερό σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές δυνατότητες. Αρχές Ιουλίου 2011 άδειασε … λόγω καθίζησης! 
Μελέτη για ολοκληρωμένη λύση για τη λιμνοδεξαμενή υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων λίγες μέρες αργότερα. Υιοθετήθηκαν προσωρινές λύσεις για την κάλυψη (;) των αναγκών σε νερό της περιοχής. 
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, με τα δύο τελευταία χρόνια να χαρακτηρίζονται ώ ‘ξηρά’ είμαστε στο ίδιο σημείο. Δεν έχει ανατεθεί ή μελέτη αποκατάστασης! Μήπως κάποιοι θέλουν να εγκαταλειφθεί η λιμνοδεξαμενή;
Κώστας Χαρτζουλάκης

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Για να δουμε και τι θα σποφανθουν οι γεωλογοι του ΟΑΚ που επισκεφτηκαν την λιμνοδεξαμενη.Τι εγινε με τα πλαστικα των θερμοκηπιων?..Τι εγινε με την κλοπη της περιφραξης της λιμνοδεξαμενης Χρυσοσκαλιτισσας...καλυβει ο ΤΟΕΒ καποιους που τα πηραν?...Γιατι πηγε και εκανε πολυ αργα μηνυση κατα αγνωστων ενω του υποδηχτηκε που ειναι τοποθετημενα και απο ποιον?...γιατι εκανε μηνυση με πολυ προγενεστερη ημερομηνια ??????