Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όπου δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωσης και με τον ΟΑΧΟ να μοιάζει οριστικά έξω από το πλάνο, χθες δόθηκε στη δημοσιότητα μία νέα ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω εντός του MV Cape Ray κάπου στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών από τη Συρία συνεχίζεται κανονικά:
«Μέχρι σήμερα το πρωί (18 Ιουνίου) το πλήρωμα του σκάφους έχει εξουδετερώσει περίπου 15% της ουσίας μεθυλφωσφορικό διφλοορίδιο (DF), χημικό από τα οποίο παράγεται το αέριο σαρίν» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου John Kirby.
«Η καταστροφή της συγκεκριμένης ποσότητας έχει επαληθευτεί και από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων». Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Πενταγώνου, ...
... έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΑΧΟ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η δεύτερη ουσία που θα εξουδετερωθεί είναι το αέριο μουστάρδας.
Στη συνέχεια αναφέρεται στη χρήση της τεχνικής της υδρόλυσης που αναμειγνύουν τα χημικά σε ένα αντιδραστήρα από τιτάνιο.
Πάντως, όπως είχαμε αποκαλύψει σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή του αντιδραστήρα δεν ήταν το τιτάνιο αλλά ένας τύπος ενισχυμένου σίδηρου. Κι αυτό γιατί, αν και το τιτάνιο θεωρείται το ενδεικνυόμενο υλικό γι’ αυτή τη διαδικασία, υπό την πίεση του χρόνου και λόγω μίας παγκόσμιας έλλειψης στο συγκεκριμένη υλικό τελικά επιλέχθηκε ένα άλλο υλικό.
Ανησυχία επίσης προκαλεί η γνωστοποίηση ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας καταστροφής των χημικών μιας και επιθυμούν να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στο χρονοδιάγραμμα των 60 ημερών.
Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχε σημειώσει η οργάνωση Robin De Bois τις ημέρες που ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας οι καιρικές συνθήκες φυσιολογικά, δε θα επέτρεπαν να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Όμως, πάραυτα, προχώρησαν κανονικά.
ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: