Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Αυτό το μήνυμα έχει περάσει από όλα τα δίκτυα ενημέρωσης...στα Αγγλικά και στα Ελληνικά....
** POISON ALERT IN KISSAMOS **
Last week some 15 dogs plus cats poisoned near the beach. Yesterday around 5 dogs near the health centre. Just now I discovered a suspicious heap of fresh pilafi (rice boiled in meat juice) dumped by the side of the road where I (and several other owners) walk their dogs - I have removed it. It seems to be an organised mass poisoning just before the August tourists visit. Please keep your dogs (and cats if possible) inside or tethered for August.

(Translated by Niki Kar):
** ΔΗΛΗΤΉΡΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΣΑΜΟ **
Την προηγούμενη εβδομάδα δηλητηριάστηκαν 15 σκυλιά και γάτες στην παραλία της Κισάμου. Χθες περίπου 5 σκυλιά γύρω από το κέντρο υγείας. Μόλις τώρα βρήκα ένα ύποπτο μείγμα από φρέσκο πιλάφι (βρασμένο ρύζι σε ζωμό κρέατος) αφημένο στην άκρη του δρόμου, σε μια περιοχή όπου αρκετοί άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα με τα ζώα τους και το μάζεψα. Φαίνεται σαν να είναι μια οργανωμένη ομαδική δηλητηρίαση λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής κίνησης του Αυγούστου. Σας παρακαλώ κρατήστε τα σκυλάκια σας και τα γατάκια σας εάν είναι δυνατόν σε προστατευμένο μέρος για τον Αύγουστο.

Μήπως είναι ώρα να επέμβει ο Εισαγγελέας....φυσικά το ερώτημα είναι ποιος θα τον καλέσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: