Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Μιάμιση ώρα και σε καλό κλίμα, διήρκεσε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Παγκρήτιου Συντονιστικού κατά της υδρόλυσης των Χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου, χτες το απόγευμα, στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα. 
Οι κύριοι Ρούσσος Κυπριωτάκης Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Παύλος Πολάκης Δήμαρχος Σφακίων και Γιάννης Χαρωνίτης Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ συναντήθηκαν με τους κ.κ. Vladimir Maystrenco 1st counselor και Vladimir Panasiuc 1st Secretary της Πρεσβείας της Ρωσίας στους οποίους και επέδωσαν την επιστολή του συντονιστικού, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της κοινωνίας της Κρήτης κατά του εγχειρήματος της υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, εγχείρημα .....
......που το σύνολο της κοινωνίας του νησιού, δια των διατεταγμένων οργάνων της, δεν αποδέχεται ως επικίνδυνο για την ασφάλεια της περιοχής. 
Οι κ.κ. Maistrenco και Panaciuc εξήγησαν ότι στο εγχείρημα, η Ρωσία είχε το πολιτικό σκέλος, και οι Η.Π.Α. το τεχνικό και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η όλη επιχείρηση στηρίχτηκε στις διαβεβαιώσεις τόσο των Η.Π.Α. όσο και του Ο.Α.Χ.Ο. ότι έχουν εξασφαλιστεί και διασφαλιστεί όλα τα ενδεχόμενα κατά την εκτέλεσή της σε όλα τα στάδια και επίπεδα. Η Ρωσία όπως σημειώθηκε, ανέλαβε δηλ την ευθύνη μόνον της αποκομιδής του χημικού οπλοστασίου προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη σύγκρουση στην περιοχή. 
Η αντιπροσωπεία, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η επιστολή με το βάσιμο των επιχειρημάτων των Κρητών, θα παραδοθεί στον Πρέσβη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ της επισημάνθηκε η ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, λόγω του ότι την περιοχή της Κρήτης και της Μεσογείου εν γένει, επισκέπτονται πολλοί Ρώσοι τουρίστες, και ως εκ τούτου βούληση είναι να προστατευτούν και οι Ρώσοι πολίτες στην περιοχή. 
Οι κ.κ. Κυπριωτάκης, Πολάκης και Χαρωνίτης επεχείρησαν να επιδώσουν την επιστολή και στον Πρέσβη των Η.Π.Α. κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Η επιστολή επιδόθηκε όμως, στον υπεύθυνο βάρδιας ασφαλείας της Πρεσβείας, που δεσμεύτηκε να την επιδώσει αύριο στον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα. 
Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του Παγκρήτιου Συντονιστικού κατά των χημικών όπλων της Συρίας στη μεσόγειο, δεν κατάφερε να συνατήσει τον Ρώσο Πρέσβη καθώς όπως προβλέπεται, ο Πρέσβης θα πρέπει πρώτα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και έπειται με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας διαφορετικά δεν μπορεί να συνατήσει πολίτες ξένους κράτους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ήταν εφικτό για λόγους γραφειοκρατίας κι έτσι η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τους  κ.κ. Vladimir Maystrenco 1st counselor και Vladimir Panasiuc 1st Secretary της Πρεσβείας της Ρωσίας οι οποίο εξήγησαν ότι όλες οι αντιδράσεις και οι ανησυχίες των Κρητικών και όχι μόνο, είναι εύλογες. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: