Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δίχτυ προστασίας ψάχνει το οικοσύστημα της Κρήτης
Η εμφάνιση του περίφημου κροκόδειλου στην τεχνητή λίμνη των Ποταμών του Ρεθύμνου, είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» σε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο υπάρχει εδώ και χρόνια στην Κρήτη, αλλά ουδείς φαίνεται μέχρι τώρα διατεθειμένος να βρει η τη λύση του: Το πιθανότερο είναι ο ξένος… επισκέπτης του Ρεθύμνου να προήλθε από εισαγωγή άγριων ζώων και να πουλήθηκε από petshop σε ιδιώτη. Και ο ιδιώτης όταν βαρέθηκε ή …φοβήθηκε, το εγκατέλειψε στη λίμνη.
Αλλά στην Κρήτη έχουν φθάσει άπειρα ζώα που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το περιβάλλον του νησιού, όπως αλιγάτορες, ιγκουάνα, χελώνες, βατράχια, ακόμα και… σκορπιοί, που «τροφοδοτούν» τη ματαιοδοξία όσων πελατών petshops επιθυμούν να… πρωτοτυπήσουν! Το κακό όμως, εκτός από τις εισαγωγές, είναι ότι όταν βαρεθούν τα ζώα τους οι περισσότεροι τα αφήνουν σε λίμνες και σε ποτάμια του νησιού, τακτική που ήδη έχει προκαλέσει σημαντικές αλλοιώσεις στο οικοσύστημα της Κρήτης. Κι αν το φαινόμενο συνεχιστεί τα πράγματα θα χειροτερέψουν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: