Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ...ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ

Αν και βρίσκεται σε εξέλιξη η εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, νοτιοδυτικά της Κρήτης, στο αμερικανικό πλοίο ‘Cape Ray’, με πιθανότητα ‘ελάχιστη’ αλλά υπαρκτή, να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα η περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, η κυβερνώσα τάξη (κυβέρνηση, τηλεοπτικά κανάλια –από την ‘δημόσια ΝΕΡΙΤ’ μέχρι την ιδιωτική (ΑΝΤ1, ΜΕGA, κλπ) ασχολούνται με το ΄κροκόδειλο΄ στο Ρέθυμνο. Ούτε ένα λεπτό για την καταστροφή των χημικών και τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και ΜΜΕ!. Η διαπλοκή στο αποκορύφωμά της!
Και η κα επίτροπος μας, με … αριστερές καταβολές (!) σφυρίζει κλέφτικα, αν και υποτίθεται ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών κεκτημένων, δηλαδή και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος!  Και δυστυχώς με θράσος και υποκρισία ζητά να είναι σ’ αυτή τη θέση για άλλη μια θητεία! Η προσωπική επιτυχία πάνω από το δημόσιο συμφέρον! 
Ντροπή τους! 
Κ. Σ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: