Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ....

Δεν είμαι σίγουρος αν σκέψεις και συναισθήματα προσωπικά πρέπει πάντα να δημοσιοποιούνται ή να μένουν κρυμμένα μέσα στη ψυχή του κάθε ανθρώπου. Όταν αυτές  οι σκέψεις αφορούν ένα μεγαλύτερο σύνολο ανθρώπων, τότε ίσως κάποια πράγματα, πρέπει να λέγονται. 
Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας… ένας ήρωας… Ένας ήρωας που ήθελε ένα μήνα ακόμη για να κλείσει τα 16 του χρόνια (18/7). Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του εκδοχή για το τραγικό συμβάν όμως αυτή που έχω εγώ δε μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί είναι η πραγματικότητα. Το 16χρονο αυτό παιδί, ο Θοδωρής Εμμανουήλ Σταθάκης, δίχως να διστάσει, δίχως να γνωρίζει κολύμπι, αλλά με υψηλό το αίσθημα αγάπης για το συνάνθρωπο  ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα βοήθειας. Είναι ή δεν είναι αυτή η πράξη αυτοθυσίας ηρωική; Πόσο άραγε διαφέρει από την αυτοθυσία του 15χρονου Τηλέμαχου Τσιμιρίκα στη Μεσορόπη Καβάλας για να σώσει τα αδέρφια του από τις φλόγες; Αυτή τη πράξη κάποιοι την αναγνώρισαν και της απέδωσαν τις τιμές που της άξιζαν. 
Θεωρώ ότι και στο τόπο μας υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι τέτοιες πράξεις αλτρουισμού, αυτοθυσίας για τον συνάνθρωπο πρέπει να έχουν τη θέση που τους αξίζει στη κοινωνία μας για να μας θυμίζουν πως ιδανικά και αξίες σε αυτή τη ζωή πρέπει να τις πρεσβεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι περήφανος που είμαι συγγενής (θείος) αυτού του 16χρονου ήρωα και πιστεύω ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται  δίπλα στο Θεό θα τον παρακαλεί να δίδει την Φώτιση και την Χάρη Του προς τους ανθρώπους. 
Προσωπικά θα συνεχίσω να ζω με τη μορφή και το παράδειγμά του και θα του ζητώ να μου στέλνει δύναμη για να αντέχω τα καθήκοντα που μου εμπιστεύτηκαν οι Δημότες του Δήμου Κισάμου.
Με πολύ νοσταλγία και αγάπη,
Θεόδωρος Σταθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: