Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Ομαδική επιστολή με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2014 έστειλαν στον Πρόεδρο Ομπάμα ο εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, ο εκλεγείς Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης και οι δήμαρχοι/εκλεγέντες δήμαρχοι Σφακίων, Κισσάμου και Ανωγείων. 
Με την επιστολή τους, οι υπογράφοντες ζητάνε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να ανακαλέσει, έστω και την τελευταία στιγμή, την απόφαση να καταστραφούν διά της μεθόδου της υδρόλυσης τα Συριακά χημικά όπλα στα διεθνή χωρικά ύδατα της Μεσογείου. Δέχονται τόσο την ανάγκη της καταστροφής τους όσο και τις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η Συριακή σύρραξη, αμφισβητούν όμως την ανάγκη η καταστροφή να γίνει εν πλω στο ανοιχτό πέλαγος, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο. Παράλληλα, αναφέρονται στην ανυπαρξία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κάτι που θα καθιστούσε το όλο εγχείρημα παράνομο στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Τονίζουν ιδιαιτέρως τις τραγικές επιπτώσεις που θα είχε ένα τυχόν ατύχημα στο κλειστό οικοσύστημα της Μεσογείου, καθώς και τις ανθρώπινες, περιβαλλοντολογικές και πολιτισμικές συνέπειες που θα ακολουθούσαν. Παρά την αναγνωρισμένη εμπειρία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην υδρολυτική καταστροφή χημικών όπλων, και την αδιαμφισβήτητη καλή θέληση του πληρώματος του σκάφους USS Cape Ray, οι υπογράφοντες θυμίζουν την παρ’ ολίγο τραγωδία του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Three Mile Island και την έκρηξη του διαστημόπλοιου Challenger. Πρόκειται για δύο περιπτώσεις όπου παρά την υψηλότατη τεχνολογία και τις εξαιρετικές προφυλάξεις που αναπτύχθηκαν, μια αλυσίδα από μικρά, απρόβλεπτα λάθη οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια σε μοιραία ή σχεδόν μοιραία αποτελέσματα. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα γίνεται στατιστικά πιθανό όταν πολύπλοκες και αδοκίμαστες τεχνικές ενεργοποιούνται σε ένα εκ των ενόντων αφιλόξενο περιβάλλον όπως είναι το ανοιχτό πέλαγος.
Τόσο η εκλεγείσα Περιφερειακή Αρχή όσο και η νέα Δημοτική Αρχή των Κυθήρων θα παρακολουθούν στενά το ζήτημα ενημερώνοντας υπεύθυνα και συνετά την τοπική κοινωνία.
Τάκης Χατζηπέρος
Εκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων
Στράτος Χαρχαλάκης
Εκλεγείς Δήμαρχος Κυθήρων
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: