Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Για πρώτη χρονιά η πιο πολυσύχναστη παραλία στην πόλη του Καστελίου «Μαύρος Μόλος-Πλάκα» βραβεύτηκε με την Γαλάζια Σημαία. Η τελετή ανάρτησης έγινε την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 από τον Δήμο Κισσάμου παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Μυλωνάκη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων καθώς και εκπρόσωπου της νέας Δημοτικής Αρχής. 

Η Γαλάζια Σημαία είναι ένα διεθνές βραβείο το οποίο αποδεικνύει την οργάνωση μίας ακτής, την καθαρότητα των νερών, την ασφάλεια των λουομένων με την ύπαρξη ναυαγοσώστη, ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και πρώτων βοηθειών, τις παροχές για ΑΜΕΑ – προσβάσεις και τουαλέτα, την προστασία της φυσικής βλάστησης της παράκτιας ζώνης και γενικά την ποιότητα των παροχών. 
Η ακτή «Μαύρος Μόλος-Πλάκα» είχε τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των υψηλών κριτηρίων και με την σωστή οργάνωση, συντονισμό και κάποιες παρεμβάσεις βραβεύθηκε με την Γαλάζια Σημαία. Στα πλαίσια αυτών των παρεμβάσεων, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο κατά μήκος της ακτής, τρεις Πίνακες Ανακοινώσεων με αναρτημένο όλο το έντυπο υλικό σχετικά με το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες», ειδική πινακίδα που υποδεικνύει το Σημείο Δειγματοληψίας και ενδεικτικές πινακίδες με όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Κατά την περυσινή κολυμβητική περίοδο, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν, περιφράχθηκαν τα σημεία με φυσική βλάστηση όπου φύεται και αναπτύσσεται το κρινάκι της θάλασσας το οποίο είναι προστατευόμενο είδος. Οι περιφράξεις θα πραγματοποιηθούν εκ νέου σε κάποια σημεία και την φετινή περίοδο. 
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι κατά την κολυμβητική περίοδο (1 Ιουνίου έως 30 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιούνται μηνιαία σε καθορισμένες ημερομηνίες, Μικροβιολογικές Αναλύσεις του νερού κολύμβησης (σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/7/ΕΚ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματ. Αλλαγής, εφόσον η ακτή είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προέλευσης-E.coli και κοπρανώδης εντερόκοκκοι-Intestinal Enterococci) που πραγματοποιούνται από την ΕΓΥ, αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της www.bathingwaterprofiles.gr και είναι διαθέσιμα στο κοινό. Επίσης, αναρτώνται και στους Πίνακες Ανακοινώσεων που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής. 
Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται η Γαλάζια Σημαία σε όλες τις βραβευμένες ακτές καθώς πραγματοποιούνται απροειδοποίητες επιθεωρήσεις από τον Εθνικό Διαχειριστή του Προγράμματος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης  και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα κριτήρια καθ’ όλη την κολυμβητική περίοδο. 
Στόχος του Δήμου Κισσάμου είναι να διατηρηθεί ο αριθμός των βραβευμένων ακτών με Γαλάζια Σημαία στον Δήμο μας αλλά και να βραβευθούν και άλλες νέες ακτές οι οποίες εντάχθηκαν φέτος στο Δίκτυο Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Κολύμβησης του ΥΠΕΚΑ και διαθέτουν τις προϋποθέσεις και εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης. 
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: