Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;

Ημερομηνία ορόσημο η σημερινή για το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Χανίων καθώς σηματοδοτεί την έναρξη ενός μεγάλου έργου για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου.
Πρόκειται για τη δικαίωση των προσπαθειών πέντε δημοτικών αρχών (Τζανακάκη, Βιρβιδάκη, Σκουλάκη, Βάμβουκα και Σημανδηράκη) που δρομολόγησαν, κάθε μια με τον δικό της τρόπο, τις εξελίξεις, με συνέπεια να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα... γράφουν τα ΜΜΕ των Χανίων χειροκροτώντας βέβαια ουσιαστικά και τυπικά την προσπάθεια του Παναγιώτη. 
Δεν κουράζει ούτε βέβαια κουράζομαι να γράφω οτι τα Χανιά βρήκαν τον Δήμαρχο τους και είναι σίγουρο οτι θα τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια οι κάτοικοι του, γιατί εκτός απο οτι ξέρει τι θέλει η πόλη ξέρει και τι μπορεί να προσφέρει ο ίδιος. Εμείς αυτό το ζήσαμε, ιδιαίτερα πως κατάφερε να αλλαξει τα χωριά Κερά και Ρόκκα και πως έδωσε μια δημιουργική πνοή σε αυτά έστω και τους καλοκαιρινούς μήνες, κρίμα που δεν έμεινε εδώ αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
Συνέχισε Παναγιώτη είμαι σίγουρος οτι κάποτε τα Χανιά θα γίνουν μια απο τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης μιας και για την Ελλάδα δεν το συζητάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: