Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Γράφει στην σελίδα του ο Γιάννης Βιολάκης
- Μια νέα δημοτική θητεία ξεκινάει στις 9 Ιανουαρίου 2022, με την εκλογή του Προεδρείου του δημοτικού μας συμβουλίου και των επιτροπών (Ποιότητας και οικονομικής). Ήδη πολλοί δήμοι έχουν κοινοποιήσει το πρώτο τους δημοτικό συμβούλιο για την νέα χρονιά με ακριβώς αυτό σαν μοναδικό θέμα.
Ευελπιστώ οι αρμόδιοι να προσέλθουν διαβασμένοι, ώστε να μην ξαναζήσουμε τα εμπρός - πίσω του 2019.
Επίσης, ευκαιρία είναι στο πρώτο συμβούλιο του Έτους, να αποφασιστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι συνεδριάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων να μπορούν να τις παρακολουθούν live οι δημότες. Γιάννης Βιολάκης
 
- Σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα στον δήμο μας αλλά και σε όλους σχεδόν της Ελλάδος λόγω πανδημίας ήταν και είναι τα ανοικτά δημοτικά συμβούλια. Με την πανδημία χάθηκε και αυτό το λίγο που είχαμε, που όσοι τα παρακολουθούσαμε αντιλαμβανόμασταν, τι, πως και γιατί βρισκόμαστε σε αυτήν την δύσκολη θέση σαν Δήμος. Ας ελπίσουμε οτι κάτι θ΄ αλλάξει με τις απευθείας μεταδόσεις (αν γίνουν) αλλά σαν και τα παλιά συμβούλια (δια ζώσης) δεν θα ξαναδούμε σύντομα. Φυσικά τεράστιο πρόβλημα για μας η "έξυπνη" πατέντα να μην έχουμε αλλαγές στους αντιδημάρχους αφού όλοι είναι, έτσι και λύθηκε το πρόβλημα όχι βέβαια του Δήμου, αλλά του Δημάρχου. Χάσαμε την σύγκριση και πλέον δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποιος είναι ο καλύτερος και σε ποια θέση. 
Τέλος το 90% των επιτροπών εδώ και κάμποσα χρόνια συνεδριάζει δια τηλεφώνου .... και μάλιστα είναι ντροπή μας να βλέπουμε επιτροπές να συνεδριάζουν με αυτόν τον τρόπο και πάλι να έχουμε απόντες.... (Μάλλον δεν πιάνει το τηλέφωνο σε ορισμένες περιοχές της Κισάμου)
Γενικός έχουμε μπει σε άλλες εποχές διοικήσεως των δήμων, όχι μόνο εδώ αλλά σε όλη την Ελλάδα. Οι δυνατές αντιπολιτεύσεις κατάντησαν να ειναι πάντα οι ελάσσονες μιας και οι μείζονες έχουν έλθει στην εξουσία και ξέρουν οτι το καλύτερο για την επάνοδο τους στην κορυφή είναι η αδιαφορία σε ότι κάνει η κάθε δημοτική αρχή αφού υπάρχει πάντα η φθορά της εξουσίας... βέβαια ένα παραπάνω στην γειτονιά μας που η εναλλαγή της εξουσίας έχει κουράσει όλους μας. Η Αντιπολίτευση θα έπρεπε να ήταν στις επάλξεις... για πολλούς και διάφορους λόγους και ο σπουδαιότερος για να ισιώνει την παλιοκατάσταση.
Ευχή λοιπόν όλων η νέα χρονιά να πάει καλύτερα σε ότι αφορά τα δημοτικά μας, να αντιληφθούν και οι μεν και οι δε οτι είναι εκλεγμένοι άρα έχουν υποχρεώσεις και φυσικά να δούμε όλα αυτά που μας υποσχέθηκαν. 
Βέβαια ειναι καιρός να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι κάποιοι εκλεγμένοι μας και όχι να περιμένουν τους άλλους για να τους υποδείξουν τι και πως πρέπει να το κάνουν. 
Δύσκολη χρονιά αλλά η αισιοδοξία υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: