Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Γράφει ο Γ. Πευκιανάκης. π.Λυκειάρχης 
Στον τιτάνειο αγώνα που διεξάγει η κυβέρνηση στην πορεία της πανδημίας, αισθανόμαστε την ανάγκη ν’ αναφερθούμε στο δικό μας Κέντρο Υγείας. Όπως έλεγε ο μακαριστός άγιος, αοίδιμος Ειρηναίος «το καλό δεν αρκεί να το αναγνωρίζομε, οφείλομε και να το αναδείχνομε» και αυτό το αγαθό- την άψογη λειτουργία του κέντρου- διαπιστώνομε όχι μόνο από την υποδειγματική πορεία του άθλου των εμβολιασμών.
 Εδώ και καιρό –ιδιαίτερα δε καθ’όλο τον χρόνο της δύσκολης αντιμετώπισης του κορωνοϊού, το δικό μας κέντρο υγείας επιδεικνύει υποδειγματική λειτουργία. Τόσο ο ίδιος προσωπικά αλλά και πολλοί φίλοι και γνωστοί μαρτυρούμε, την ακούραστη εργατικότητα του προσωπικού του κέντρου  στη εφαρμογή του πρωτοκόλλου καθ’όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης τη στελέχωσή του με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με επιστημονική κατάρτιση και κυρίως με ζήλο προσφοράς ,εργατικότητας και ανθρωπιά. Με υπερηφάνεια διαχωρίζομε εκ γνωριμίας, κάποιους που και μαθητές μας υπήρξαν. Κυρίως όμως διαπιστώνομε την συλλογικότητα της προσπάθειας, την εξαιρετική καθαριότητα την και την συμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν το σύνολο των περιστατικών. Αν για τον καθένα από τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το βοηθητικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ ανήκει ξεχωριστός έπαινος, σημαντικά αναμφισβήτητα συνέβαλλε και πρωτοστατεί, με διαπιστωμένες οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες η Δ/ντρια κ.Νικολακάκη Κατάκη Λίτσα, η οποία ακούραστα προΐσταται υποδειγματικά στην όλη λειτουργία. Έμπειρη ύστερα από μακροχρόνια θητεία προσφοράς στο εν λόγω κέντρο. 
Ως επωφελούμενοι του Κέντρου Υγείας της πόλεώς μας, αισθανόμαστε εκείνη την ασφάλεια που κάθε δημόσιος φορέας οφείλει στους πολίτες του και ευχαριστούμε την στρατευμένη συνειδησιακή πατριωτική αυτή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
 Ελπίζομε δε και με αφορμή την πανδημία, η ευαισθητοποίηση της πολιτείας να παραμείνει εναργής και με αμείωτο ενδιαφέρον να εκτιμά και μελλοντικά τόσο την Δημόσια υγεία  και με την ανάλογη αξιολόγηση και αμοιβή όσων στο ύψιστο αυτό αγαθό υπηρετούν. 
‘Όσοι από του συμπολίτες μας όχι μόνο δεν υπολογίζουν, τόσο την Επιστήμη όσο και τον ακούραστο αυτόν μαραθώνιο των στρατιωτών της υγείας, που έφθασαν να εμβολιάζουν 200 και πλέον συμπολίτες μας ημερησίως- και εξακολουθούν να έχουν την δική τους « γνώμη» καλό είναι να γνωρίζουν, ότι γνώμη χωρίς γνώση δεν είναι άποψη αλλά επικίνδυνη ανοησία,  είναι ανευθυνότητα και εν τέλει ανηθικότητα στο βαθμό που βλάπτει την συλλογική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: