Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

H μετακόμιση του Σκαλίδη. 
Δεκαετία του 90 ο Σκαλίδης ξεκινάει ένα ταξίδι άνευ επιστροφής απο τον ομώνυμο δρόμο για την πλατεία Ειρηναίου -Δημαρχείου ή όπως αλλιώς την λέμε. Δημοτική απόφαση να φύγει και να "κρυφτεί' στην νησίδα της πλατείας.... με επιστροφή. Δεν ξέρω αν υπήρχε και σχέδιο τότε να αλλάξουμε και την ονομασία του δρόμου αλλά απο μας όλα να τα περιμένεις. Φυσικά η προσωρινή μεταφορά του τότε ήταν απαραίτητη μιας και σχεδιαζόταν μια ακόμα ανάπλαση του ιστορικού κέντρου... 
Θα μου πείτε τώρα σιγά το πράγμα ποιος ενδιαφέρετε για Σκαλίδιδες και άψυχα αγάλματα, σε μια εποχή που δεν υπάρχει και πολύ ενδιαφέρον για έργο στην πόλη, τα προβλήματα πολλά και σοβαρότερα, εξάλλου δεν υπάρχει και χώρος πια....στην Σκαλίδη για τον Σκαλίδη. 
Βέβαια κάπου άκουσα οτι μπορεί να καθυστερεί η επιστροφή του, μιας και σχεδιάζουμε άλλη μια ανάπλαση του ιστορικού κέντρου ..λέτε να ενδώσαμε στις πιέσεις του ΝΕΣΚ και να δούμε το ανοικτό κέντρο εμπορίου που τόσο καιρό σχεδιάζανε... πάντως κάτι θα κάνουν και γα την Σκαλίδη και για τον Σκαλίδη...έχουμε χρόνο!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: