Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣ

46 τοπωνύμια περιλαμβάνει το βιβλίο της Ελευθερίας Γιακουμάκη με τα μικροτοπωνύμιας της Ρόκκας και της Κεράς. Με την βοήθεια του Παπαδάκη Ευτύχη, Τσοντάκη Στέφανου αλλά και Μαραγκουδάκη Γιώργου πολλά απο αυτά μπήκαν στον ηλεκτρονικό χάρτη για να μην ξεχαστούν ποτέ. Φυσικά ορισμένα δεν κατορθώσαμε να τα βάλουμε και ίσως με μια μικρή βοήθεια τοποθετήσουμε και αυτά αλλά και άλλα που για διάφορους λόγους δεν είχαν συμπεριληφθεί στο βιβλίο της κα Γιακουμάκη.
Μερικά απ αυτά που δεν βρήκαμε την τοποθεσίας είναι, ο Αστερακιάς, η Γαιδουροκυλίστρα, το Κόκκινο Σπηλιάρι, το Μαγκανάρι, στην Φύσα, στου Μωραίτη, στο Κολατσιό.
Κάθε βοήθεια δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: