Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ 2021

Έχει καταντήσει κουραστικό, είναι γεγονός, να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια για την δημοτική περιουσία που είναι αφημένη στην τύχη της εδώ και πολλά χρόνια. Κουραστική όμως είναι και η κάθε δημοτική αρχή που δεν παίρνει ποτέ σοβαρά τις εξαγγελίες της και να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα, για δήθεν προστασία.
Το θέμα του ξέφραγου αμπελιού στην ομορφότερη παραλία της Κισάμου, ίσως και της Κρήτης, είναι ένα γεγονός μη αναστρέψιμο, μάλιστα σήμερα μπορεί να μην μπήκαν τόσα αυτοκίνητα στο χώρο της παραλίας, αλλά ο γκαγκάς δεν έλειψε. Μπήκε φορτωμένος με το αγροτικό του, τρία κοπελάκια στην καρότσα, την πεθερά και συν κάμποσους ακόμα και αφού έκανε ένα γύρω απο τους λιγοστούς που έκαναν την βόλτα τους στην παραλία, πάρκαρε λίγο απόμερα...απο την μέσα μεριά της παραλία φυσικά, κατέβασε ένα τσουβάλι κάρβουνα, την ψησταριά, ένα τραπέζι, 5 καρέκλες και τα αποδέλοιπα. Φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να του κάνει μια παρατήρηση αν και σχολιάστηκε.. 
Χρειάζεται φύλακας 12 μήνες τον χρόνο εκεί κύριοι της Μονομετοχικής, και δεν είναι δύσκολο, αφού μπορεί σε αυτό και μόνο να συνεργαστούν οι δυο Δήμοι που τρυγάνε την περιοχή χρόνια τώρα δίχως να κάνουν τίποτα. Τίποτα λέω και δεν θα γράψω άλλα ... μιας και οι φωτογραφίες για το γίνεται λίγο παραπέρα στο νησάκι είναι τέτοιες που σε πιάνει η καρδιά σου.
Δεν ξέρω αν κυνηγάμε τον Κουκουράκη τον Κωστή ή το Δασαρχείο που έκαναν την προσπάθεια να μας κάνουν επισκέψιμη μια τέτοια όμορφη περιοχή, αλλά αν δεν το κάνουμε για να τους τιμωρήσουμε, τότε είμαστε τελείως ανάξιοι και άχρηστοι, γιατί όχι μόνο δεν μπορούμε να προφυλάξουμε αυτά που μας έδωσε ο Θεός, αλλά και αυτά που πληρώθηκαν απο τους πολίτες και δημότες.
Κρίμα για άλλη μια φορά. Ξέρω οτι κάποιοι θα στεναχωρηθούν αλλά είναι αμαρτία να μην πέφτει μια δραχμή απο τα ανταποδοτικά αλλά τουναντίον να κόβουμε μισθούς εδώ και χρόνια στους εκλεγμένους μας που πρώτιστα είναι εθελοντές. Τα κοινά δεν είναι για να οικονομήσεις.. 
Είναι τέτοια η απαξίωση της περιοχής που υπολογίζω οτι όλα γίνονται με σκοπό.... να πέσουν στα χέρια ιδιώτη και να πούμε ..και μεις στο τέλος ευχαριστημένοι ..."ευτυχώς που τα πήρε ο τάδε, γιατί θα είχαν διαλύσει". 
Ντροπή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: