Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Η Ιερά Σύνοδος τής Εκκλησίας τής Ελλάδος επ' ευκαιρία τού εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση».
Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Οδός Βασιλείου τού Μεγάλου 15, Αθήνα (Ρούφ). Τ.Κ. 11 854, τηλ. 2103473887.
Οι οργανωτές της Έκθεσης απευθύνονται σε κάθε εικαστικό καλλιτέχνη και τον καλούν να λάβει μέρος, με τους παρακάτω όρους:
1. Η Έκθεση θα εγκαινιασθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021.
2. Το θέμα τής Έκθεσης είναι: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση».
3. Γίνονται δεκτά έργα Παραδοσιακής Ορθόδοξης Τέχνης, αλλά και έργα πού είναι ελεύθερη προσωπική δημιουργία τού καλλιτέχνη.
4. Το είδος των έργων και οι τεχνικές, είναι ελεύθερα. (Ζωγραφική, Αγιογραφία, Χαρακτική, Ψηφιδωτό, Υαλογραφία, Ξυλογλυπτική, Μικρογλυπτική, Κέντημα).
5. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καλλιτέχνες. Κάθε καλλιτέχνης συμμετέχει με 1 έως και 3 έργα του. Τα προτεινόμενα για την Έκθεση έργα θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή της Έκθεσης, την οποία απαρτίζουν τα Μέλη τής Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών.
6. Κάθε καλλιτέχνης πού επιθυμεί να λάβει μέρος, πρέπει να καταθέσει στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί τής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας τής Ελλάδος (Ιασίου 1 και Γενναδίου 14, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210 7272268-255, 6983772240), φάκελο με την ένδειξη (Για την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών. Για την Έκθεση «Εικόνων Τέχνη 2021». Υπ όψιν Γραμματέως Αρχιμ. Βαρθολομαίου Αντωνίου Τριανταφυλλίδη), ο οποίος θα περιέχει:
α) Σύντομο βιογραφικό, στο οποίο θα αναγράφονται και στοιχεία επικοινωνίας (Διεύθυνση, τηλέφωνα, ηλ. Ταχυδρομείο).
β) Φωτογραφίες ενός έως τριών (1 – 3) έργων του, με τα οποία επιθυμεί να λάβει μέρος στην Έκθεση. (Στις φωτογραφίες αναγράφονται: Όνομα καλλιτέχνη, τίτλος, υλικό, διαστάσεις τού έργου). Οι φάκελοι πρέπει να υποβληθούν προσωπικά ή με το ταχυδρομείο μέχρι τέλος Αυγούστου 2021.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στον Γραμματέα τής Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Αντωνίου Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 210-7272268-255 και 6983772240.

Δεν υπάρχουν σχόλια: