Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ!!!!!!

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Κισάμου την Παρασκευή 29-01-2021..με τηλεδιάσκεψη. Δεν θα σχολιάσω οτι η πρόσκληση κακώς δίνεται στα ΜΜΕ για να την δημοσιεύσουν αφού έτσι και αλλιώς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό οι δημότες. Αν βέβαια την δίνουν για να μάθουμε τα θέματα έ τότε η απάντηση μου όπως και πολλών άλλων είναι οτι τα θέματα αυτά είναι πολύ λίγα και άνευ ουσίας ...μιας και στο 1ο συμβούλιο του νέου χρόνου όπως το ονομάζουν θα περίμενε κανένας ποικιλία θεμάτων ανάπτυξης και  σοβαρών μελετών... 
Αντ' αυτού έχουμε...
1.Πρόσληψη προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. ( 2 μήνες) για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 
2.Απευθείας παραχώρηση αιγιαλού στην ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε".
3.Αντικατάσταση τακτικού μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ Α.Ε.
4.Έγκριση υψομετρικής μελέτης οδών Σχεδίου Πόλεως Δήμου Κισάμου.
5.Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
Μονοπωλεί η Μονομετοχική και μάλιστα έχει και ένα θέμα που αν δεν έκανε ανάρτηση ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης δεν θα ξέραμε τι συμβαίνει....  είναι το 3ο θέμα με την αντικατάσταση τακτικού μέλους (θα πληρώνεται με απλά λόγια) της Μονομετοχικής της χρυσοφόρας εταιρείας του Δήμου Κισάμου. Όπως γράφει λοιπόν ο κ. Σταθάκης  "Η θέση αυτή  είναι για πολίτη, οπότε όποιοι δημότες μας ενδιαφέρονται  μπορούν να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους, στην γραμματεία του δήμου, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι." 
Η αλήθεια είναι οτι αν δεν μας το έλεγε ο κ. Σταθάκης δεν θα το μαθαίναμε...αλλά το ερώτημα είναι αν ήθελαν πραγματικά να καλύψουν την θέση αυτή με ένα δημότη δεν θα έπρεπε αυτή η ανακοίνωση να βγει απο τον ίδιο τον Δήμο; Δεν βγήκε όμως που απλά σημαίνει οτι ο αντικαταστάτης είναι έτοιμος.... πολύ πριν κάνει την ανακοίνωση του ο κ. Σταθάκης.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται η αδυναμία μας να κάνουμε αυτό που πρέπει... και είναι κρίμα να βγαίνουν τέτοιες ανακοινώσεις και απο την μια μεριά και απο την άλλη. Η μια να κρύβει και η άλλη να προσπαθεί να κάνει το νόμιμο την στιγμή που όλοι ξέρουμε οτι δεν γίνεται.
Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμα για να γίνουμε υπολογίσιμοι... και δυστυχώς με κάτι τέτοια δεν μας παίρνει και κανένας σοβαρά.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Λες νασαι μπαγασακο νοσταλγος του παρελθοντος ??

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Με τέτοιο παρόν ποιος άραγε δεν σκέφτεται το παρελθόν..εκτός φυσικά εσένα που νομίζεις οτι πάμε καλά... ευτυχώς είσαι ανώνυμος και σηκώνεις το δούλεμα και δεν θα παρεξηγήσεις αν σε πει κάποιος μαλάκα.