Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΧΑΧΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 Aύριο τιμούμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι με τη ζωή και τη δράση τους αναδείχθηκαν προστάτες των γραμμάτων. Η γιορτή αυτή τιμάται κάθε χρόνο στα σχολεία μας ως Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και της παιδείας γενικότερα.
Οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Βασίλειος ο Μέγας και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός επέδειξαν υποδειγματική προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία και όλη τους η ζωή ήταν αφιερωμένη στους αγώνες τους για αυτήν. Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και της σπουδάζουσας νεολαίας.
Σε μία εποχή, που οι νέοι αναζητούν τον δρόμο τους σε μία πολύπλοκη και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών μπορούν να αποτελέσουν υγιή πρότυπα προς μίμηση, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να τους εμφυσήσουν την αγάπη προς τον πλησίον, την ατέρμονη προσπάθεια για βελτίωση του πνευματικού και ηθικού τους επιπέδου, την κοινωνική αλληλεγγύη και την τήρηση των παραδόσεων.
Αντιδήμαρχος Παιδείας 
Χαχλάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: