Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Από τις 16 Δεκεμβρίου πέρασε σχεδόν ένας μήνας, αν και τα Λύκεια δεν άνοιξαν ακόμα, εντούτοις είναι καλό να θυμίζουμε τις υποχρεώσεις της περιφέρειας σχετικά με τις υποσχέσεις της για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου, αφού όλα τα υπόλοιπα (Νέα Λύκεια) όπως ανακοίνωσε ο κ. Διγαλάκης γραπτώς αλλά και σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ των Χανίων έχουν έλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου Κισάμου!!!
 Από την αρχή της "μετακόμισης" των Λυκείων στους μόνιμους χώρους τους (δεν βλέπω ούτε τα 25 επόμενα χρόνια να έχουμε Λύκεια) … διαφάνηκε ότι η επίλυση του προβλήματος ειδικά για τα εργαστήρια ήταν θέμα Περιφέρειας, μάλιστα για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων πριν ένα μήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο οποίος αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων της σχολικής κοινότητας της Κισάμου, ωστόσο υποστήριξε ότι οι διαδικασίες για τα νέα λύκεια δεν μπορούσαν να επιταχυνθούν περισσότερο, ενώ στο ερώτημα για τα εργαστήρια, ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για ένα μεγάλο παράλληλο έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, το οποίο η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσει και εκτίμησε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν, ως και τις 20 Δεκεμβρίου, από τον Περιφερειάρχη. Επειδή ο Δεκέμβρης έφυγε κοντεύει και ο Γενάρης και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση καλό είναι να ενδιαφερθούμε ξανά να ρωτήσουμε τι γίνεται....που είμαστε και αν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έτσι και αλλιώς έχει πάει στον βρόντο και το μόνο που σώζει την "έκρηξη" της μαθητικής κοινότητας ειναι .... η πανδημία.

Το θέμα είναι σοβαρό κι όσο εμείς δεν το παίρνουμε στα σοβαρά θα έχουμε τα ίδια και ίδια που παθαίνουμε σε κάθε ανάγκη μας και σε κάθε υπόσχεση που μας δίνουν οι πολιτικοί για να μας ξεφορτωθούν. Το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει (εργαστήρια, στέγαστρα και ότι άλλο χρειαζεται) και να είχαμε αρχίσει να κατεδαφίζουμε τα παλιά Λύκεια. Το που βρισκόμαστε όμως το ξέρουμε.... και το ανησυχητικό δεν είναι οτι δεν τηρούνται οι υποσχέσεις των εκλεγμένων αλλά οτι εμείς είμαστε τελείως μα τελείως αδιάφοροι στο θέμα αυτό....

Δεν υπάρχουν σχόλια: