Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΛΥΚΕΙΑ....

Ξεκίνησε η αλληλογραφία για τα νέα Λύκεια Κισάμου μετά απο αίτημα του Δήμου. Η αλήθεια είναι οτι στις 15 περίπου σελίδες που απάντησε η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας έχει πολλά και διάφορα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν, αλλά και να μας κάνουν να να συσπειρωθούμε όλοι, ανεξαρτήτου πολιτικής σκοπιάς, ειδικά εμείς οι Κισαμίτες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τόσο το δυνατόν το απαιτούμενο καλύτερο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο απο τα νέα Λύκεια. 
Αναρτώ εδώ πως ξεκινά η απάντηση του υπουργείου που υπολογίζω οτι θα έχει πολύ μέλλον αυτή η αλληλογραφία....

- Κατόπιν ελέγχου του αιτήματός σας μετά των συνοδευτικών εγγράφων και λοιπών στοιχείων, η υπηρεσία μας ολοκλήρωσε την εκπόνηση Προτεινόμενου Κτηριολογικού Προγράμματος για το ΓΕ.Λ. Κισσάμου και το ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου, προσδιορίζοντας το μέγεθος, το είδος και τον αριθμό των απαιτούμενων χώρων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους. Το Προτεινόμενο Κτηριολογικό Πρόγραμμα (το οποίο δεν αποτελεί το τελικό Εγκεκριμένο Κτηριολογικό Πρόγραμμα), χορηγείται για να συμβάλλει στο έργο της Επιτροπής Καταλληλότητας προκειμένου να κρίνει για την πλέον αρμόζουσα επιλογή όσον αφορά στο οικόπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τις νέες σχολικές δομές.
 Μετά την έκδοση του πορίσματος της ανωτέρω επιτροπής, η υπηρεσία σας θα πρέπει να επανέλθει με νέο αίτημα για την έκδοση του τελικού Εγκεκριμένου Κτηριολογικού Προγράμματος, το οποίο πρέπει να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα νομιμοποιητικά στοιχεία, όπως αυτά περιγράφονται στο έγγραφο με τα προαπαιτούμενα το οποίο σας επισυνάπτεται (π.χ. πόρισμα επιτροπής, σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδου, δήλωση σε Κτηματολογικό γραφείο, χρήση γης για «σχολική χρήση» κ.λ.π.).
Σε περίπτωση κατά την οποία η Επιτροπή Καταλληλότητας αποφασίσει πως η νέα σχολική μονάδα θα ανεγερθεί στο ήδη χρησιμοποιούμενο οικόπεδο, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν τα εξή: πόρισμα επιτροπής, σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδου, δήλωση σε Κτηματολογικό γραφείο, χρήση γης για «σχολική χρήση» κλπ.

Τελειώνει δε αυτή η πρώτη απάντηση με το εξής καταπληκτικό που θα πρέπει να μας ανησυχήσει περισσότερο, αλλά και να μας προβληματίσει οτι το παιχνίδι αρχίζει.... πολύ κακά για μας.

4 απο τα 7 κτήρια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αφού συντηρηθούν βάση της έκθεσης της μετασεισμικής αυτοψίας!!!!!!
Το κρατάμε μιας και είχαμε την εντύπωση οτι η ΚΤΥΠ και οι υπηρεσίες αποφάσιζαν για το τι θα γίνει ενώ με αυτή την παράγραφο το μπαλάκι γυρίζει στο Δήμο που θα πρέπει εκτός των άλλων (νομιμοποιήσεις- κτηματολόγια και χρήσεις γης) θα πρέπει να αποφασίσει σωστά (ξανά) και με το χέρι στην καρδιά, αν τα 4 από τα ετοιμόρροπα Λύκεια, παραπάνω απο τα μισά, είναι μια χαρά .... και χρειάζονται μια απλά συντήρηση για να χρησιμοποιηθούν.
Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται καθυστέρηση ή είναι κολπάκια για να μην έχουμε ένα γρήγορο αποτέλεσμα αλλά είναι πλέον φανερό οτι ότι έχουμε κάνει ως και σήμερα ήταν άνευ σχεδιασμού και μελέτης... Αποφάσεις που πάρθηκαν γρήγορα για να καλύψουμε την ανεπάρκεια μας μου μοιάζει. Δίπλα στα Νέα Λύκεια ή μέσα στα Νέα Λύκεια να κρατήσουμε κάμποσα παλιά κτήρια... και αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει η Δημοτική αρχή που ως και σήμερα μας έλεγε οτι τα κτήρια των Λυκείων βάση της ΚΤΥΠ Α.Ε είναι κατεδαφιστέα.
Μπερδεμένα πράγματα... μάλιστα όταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.
- Δεν θα σχολιάσω βέβαια πόσες αίθουσες για τα νέα Λύκεια προτείνει η η Διεύθυνση τεχνικών μελετών του υπουργείου, γιατί είναι για κλάματα η πρόταση της, και το αφήνω στους διευθυντές των σχολείων που θα πρέπει να ξεσηκωθούν μιας και ότι γίνει αν γίνει, περνά απο το χέρι τους, αφού είναι και οι μόνοι που ξέρουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε αίθουσες και βοηθητικούς χώρους. Απλά λέω οτι αν και ξέρουν πόσα είναι τα σημερινά παιδιά που φοιτούν, αυτοί τα υπολογίζουν το ίδιο και λιγότερα για ένα σχολείο που θα φτιαχτεί μετά απο 20 χρόνια. 
Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί όπως τα βλέπω τα πράγματα Λύκεια δεν θα δούμε τα επόμενα 20 χρόνια στην Κίσαμο, ούτε με κιάλια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: