Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ "ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΗΝΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

 

Κύριε αντιδήμαρχε, στις αναρτήσεις μου, δεν έκανα αναφορά προς το πρόσωπο σας ή για ενέργειες σας. Για να απαντήσετε εσείς, δυο τινά ισχύουν, ή ότι σας ‘’βαραίνει’’ η εν λόγω ανάθεση ή ότι δεν αντέχεται την "άδικη" κριτική προς τον κ. Δήμαρχο και διατυπώσατε δημοσίως την "αγανάκτηση" σας. Καλώς το πράξατε για να διαβάζει ο κόσμος και την άλλη άποψη. Όμως όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, καλό είναι να το αποφεύγεις (συμβουλή). Πάμε τώρα στα γραφόμενα σας και στην ουσία τους. Κύριε αντιδήμαρχε πολύ σωστά αναφέρεται στο κείμενο σας: «ότι καλό θα είναι να μπει μια τάξη και να εναρμονιστούν οι ιδέες και τα σχέδια, με την πραγματικότητα». Μόνο που αυτό πρέπει να το απευθύνεται στον εαυτό σας, ως δημοτική αρχή ή ως μεμονωμένο αιρετό διοικητικό στέλεχος. Εσείς είστε υπεύθυνοι να προσαρμόζεται τις ιδέες και τα σχέδια σας σύμφωνα με την πραγματικότητα, εκτός βέβαια εάν αυτή είναι η πραγματικότητα που σας αντιπροσωπεύει; Παρουσιάζεται την απόφαση του 2015 του δημοτικού συμβουλίου και λέτε ότι κάνατε χρήση αυτής της πολύς σωστής απόφασης, που πήραμε με εισήγηση δική μου, ως δημάρχου εκείνης της περιόδου. Είναι ξεκάθαρη η απόφαση, για τι δράσεις μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ανταποδοτικό τέλος του Μπάλου και δεν χωράει "υποθέσεις". Αναφέρει για συντήρηση του οδικού δικτύου δρόμων πρόσβασης προς το Μπάλο. Δεν αναφέρει για "πράσινα και κλαδέματα", στην πόλη της Κισσάμου ή οπουδήποτε αλλού θέλετε να κάνετε; Υπάρχουν κωδικοί στην υπηρεσία Πρασίνου για αυτούς τους λόγους. Αυτός, είναι λόγος που βαραίνει την υπηρεσία του δήμου, διότι το δέχτηκε δίχως αντίρρηση. Θυμάμαι επί ευκαιρίας, επί ημερών μου, όταν είχαμε προχωρήσει σε εγκεκριμένη μελέτη για την προμήθεια κυβόλιθων για τα πεζοδρόμια, η οικονομική υπηρεσία διαφωνούσε και έστειλε έγγραφο στην τεχνική υπηρεσία δήμου Χανίων για να τους διευκρίνηση εάν είναι σύννομο, αυτό μετά τις εκλογές του Μαΐου 2019, παρόλο που η εγγραφή και οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει από το 2018. Επιστρέφω στο κυρίως θέμα. 
Μιλήσατε, ότι δεν βλέπω την βελτίωση του πράσινου από το Λιμάνι Κισάμου έως την Καλυβιανή και τα κλαδέματα που κάνετε; Εντάξει εγώ δεν τα είδα. Με βάση την απόφαση δημάρχου, στις 21 Οκτωβρίου του 2020 θα γινόταν εργασίες σε αυτούς τους δρόμους απαιτούσαν με πλήρη 8ωρη εργασία: 35 μέρες ενός εργαζόμενου με θαμνοκοπτικό, 6 μέρες ενός ατόμου να ρυθμίζει την κυκλοφορία και 9 μέρες ενός γερανού με καλαθοφόρου, για τα ψηλά δέντρα που έχουμε σε αυτήν την διαδρομή(Εδώ δεν ξέρω εάν πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε;). Οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι πολίτες σίγουρα θα τους είδαν τόσες μέρες που εργαζόταν, δεν συμφωνείτε; Μην κάνετε λοιπόν "φτηνή αντιγραφή" διαδικασιών και λέτε ότι έκανα τα ίδια και εγώ, διότι πρώτον, δεν τα έκανα και δεύτερον , εάν τα έκανα πρέπει να να καταγγείλετε ξανά, γιατί για κάποια μας καταγγείλετε ως αντιπολίτευση τότε και δεν είδα να σας νοιάζει για τους υπάλληλους ( φυσικά δεν αποδείξετε τίποτα) και όχι να κάνετε τα ίδια. Όσον αφορά για τους υπάλληλους, εγώ δεν τους άφησα εκτεθειμένους σε καμία ενέργεια μου και εάν έγινε κάπου αναλάμβανα την ευθύνη. Μην ξεχνάς ότι προχώρησα σε εντέλλεσθε, για να ολοκληρωθεί ο ανδριάντας του μητροπολίτη μας, κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη . Όμως, φρόντισε εσύ που τους νοιάζεσαι περισσότερο, να μην προχωρείς σε ενέργειες που θα τους θέτουν σε κίνδυνο. Επίσης να μην τους αδικείται εργασιακά και να δουλεύουν το ίδιο όλοι ή να κάθονται στο σπίτι τους όλοι και όχι οι ημέτεροι και οι δικοί και είναι αρκετοί τελικά. Στον ίδιο τόπο ζούμε αντιδήμαρχε, έχουμε μάτια όλοι μας. Επειδή έχουμε δείξει ανοχή σε πολλά πράγματα και ενέργειες σας, μην το εκλαμβάνεται ως ανοχή, αλλά ως χρόνο για να βρείτε τα βήματα σας και να κάνετε πράξη τα σχέδια σας. Εφόσον όμως αντιλαμβανόμαστε άλλα πράγματα σαφώς και θα αντιδρούμε δημόσια. 
 Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: