Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΚΟΥΚΛΙΑ" ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Αν και όπως θα εχετε διαπιστώσει το sadentrepese έχει ατονίσει το ενδιαφέρον του για τα Δημοτικά μας, μιας και όλα είναι ένα Dejavu σε αυτή την μεριά της Κρήτης, εντούτοις δεν μπορεί να μην δημοσιεύσει κάτι τέτοια "λαβράκια", που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τα χάλια μας. Την ανάρτηση βέβαια την έκλεψα απο τον πρώην Δήμαρχο κ. Σταθάκη που το πρωτοανάρτησε, αλλά θεωρώ οτι δεν έχει και πολύ σημασία. Γράφει ο πρώην Δήμαρχος, όπως έγραφαν και παλαιότεροι και άλλοι δήμαρχοι, για τα χάλια μας... (αυτό ας μας προβληματίσει)!


 
- Ξεκίνησε ο νέος χρόνος, ο οποίος ευχόμαστε να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, αλλά για κάποιους μπορεί να έκλεισε μια χαρά ο προηγούμενος...
Δέκα χιλιάδες!!!!, για συντήρηση πράσινου και κόψιμο κλαδιών δρόμων "Μπάλου". Φανταστείτε να είχε πράσινο και δέντρα, τότε πόσα θα χρειαζόταν??
Λίγη σοβαρότητα κύριοι (γιατί υπογράφουν αρκετοί), δεν βλάπτει. 
Άραγε ο πρόεδρος, το τοπικό συμβούλιο και ο πολιτιστικός σύλλογος ήταν ενήμεροι για την σπατάλη; Θεωρώ πως όχι, διότι σίγουρα, ο πολιτιστικός σύλλογος δεν θα συμφωνούσε και θα αξιοποιούσε καλύτερα τα χρήματα προς όφελος της Τοπικής Κοινότητας.
- 10.000 για καλλωπισμό των δένδρων του δρόμου του Μπάλου...αν κάποιος το ακούσει έτσι σίγουρα του σηκώνονται οι τρίχες, βέβαια το θέμα είναι διφορούμενο... γιατί κανείς δεν ξέρει απο που ξεκινάει ο δρόμος για τον Μπάλο. Κατά την δική μας σκέψη ξεκινάει λίγο έξω απο την Καλυβιανή, για την νυν δημοτική αρχή όμως υπολογίζω οτι ξεκινάει απο το παλιό Λύκειο Κισάμου στην Καμάρα.. οπότε άρχισαν να κόβουν και να καλλωπίζουν τα δένδρα απο εκεί και πάνε προς τον Μπάλο... ελπίζοντας να φτάνουν τα 10.000 Ε και να μην χρειαστούν περισσότερα για όλο αυτό το δάσος..των τροπικών δένδρων.
Είναι και αυτό κάποιο έργο....
 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Διασπάθιση δημοσίου χρήματος;;; Προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν γίνεται. Κατασταλτικός όμως, γίνεται! Εισαγγελέας υπάρχει! Ευθύνες υπάρχουν! Θα αποδοθούν;;;