Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ

Πολιτική Προστασία: Παρουσίαση των έργων CPModel & Evande από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Στην κατάμεστη από εθελοντές και στελέχη των Δήμων του Νομού Χανίων, αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Χανίων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/12/2016 με επιτυχία το σεμινάριο Πολιτικής Προστασίας μετά από πρόσκληση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προς Δήμους και Εθελοντικές Ομάδες.
Στη δίωρη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, εκ μέρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ο Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς παρουσίασε τα έργα CPModel και Evande. To CPModel είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στο να δημιουργήσει κοινωνίες με δυνατότητα επανάκαμψης μετά από μια φυσική καταστροφή ενώ το Evande αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, των ικανοτήτων και της συνεργασίας των εθελοντών και των στελεχών Π.Π. σε φυσικές καταστροφές όπως οι δασικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί. 
Από τη Κίσαμο την ενημέρωση παρακολούθησαν η κα Βίκυ Μαρακάκη από το Δήμο Κισάμου καθώς και οι Εθελοντές του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού.
Οι σύνδεσμοι για τις διαδικτυακές πλατφόρμες εκπαίδευσης:
http://www.cpmodel.eu/
http://www.evande.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: