Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η δημοτική μας αρχή δεν έχει κατανοήσει την ζημιά που έχει γίνει στον οργανωμένο τουρισμό στην περιοχή,  παρόλο που οι δημότες την εμπιστεύτηκαν για μια ακόμα 5ετία τις τύχες των. 
Όλα βαδίζουν προς την καταστροφή, και όπως φαίνεται είναι αδύνατον να αποτρέψει τα γεγονότα που από την πρώτη θέση στον οργανωμένο τουρισμό ξαφνικά βρέθηκε η Κίσαμος στον πάτο.
Ναι έπρεπε να διαφυλάξει τις περιοχές που εκτός από Natura είναι και μοναδικές σε ολάκερη την Κρήτη, όμως πρώτα ας αναλογιστούμε ποιος τις έφερε σε αυτήν την κατάσταση και κατά δεύτερο δεν μπορείς να περιορίζεις τον οργανωμένο τουρισμό σαν μαχαίρι και από τους τρεις προορισμούς της Κισάμου. 
Λαφονήσι και Μπάλος έπρεπε και καλώς μπήκαν στο ειδικό καθεστώς προστασίας, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά μόνο και μόνο επειδή όλες οι ως και σήμερα δημοτικές αρχές τις τρυγούσαν ασύστολα δίχως ούτε ένα  ανταποδοτικό. Η Φαλάσαρνα όπως έχω γράψει και παλαιότερα όμως,  μπήκε στην ίδια μοίρα με τις άλλες περιοχές, παρ όλο που είναι αστική παραλία, και μια από τις πιο γνωστές για τις ανέσεις της, μόνο και μόνο για να τιμωρηθεί ο Κισαμίτης επενδυτής όταν αποφάσισε να επένδυση στην περιουσία του.
Τα χάλια θα τα δείτε τα επόμενα χρόνια, και το ερώτημα που πλανάται σε όλους μας .... είδατε μετά από ένα χρόνο κλεισίματος του Λαφονησιού έστω μια ανταποδοτική πράξη στην περιοχή; 
Έχει δρόμους, έγινε προσπάθεια ώστε να μπορεί ο καθένας να την χαρεί ; Φτιάχτηκαν διάδρομοι και σχεδιάστικαν διαδρομές για τους ανήμπορους να περπατήσουν τα 2 χιλιόμετρα; Αλήθεια έχετε καταλάβει ότι οι υπηρεσίες εκεί είναι τρεις φορές καλύτερες στον όμορο δήμο απ' ότι στον δικό μας ;
Αποσβολωμένη λοιπόν παρακολουθεί η δημοτική μας αρχή τα τεκταινόμενα και μάλιστα παίζοντας το παιχνίδι της καταστροφής του οργανωμένου τουρισμού που τόσα χρόνια η ίδια υποστήριζε .....
Το 1€ ανταποδοτικό μας μάρανε ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: