Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ όπως δημοσιεύθηκε σε Χανιώτικη εφημερίδα.
Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη της την πρόσφατη κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, θέτει σε γνώση των πολιτών την κάτωθι πληροφόρηση.
Στην ενεργό δύναμη του Κέντρου Υγείας για την κάλυψη της υπηρεσίας ασθενοφόρου εντάσσονται 5 άτομα με την ιδιότητα Πληρωμάτων Ασθενοφόρου: 1 μόνιμος υπάλληλος, 2 επικουρικά στελέχη, 1 υπάλληλος με σύμβαση ΟΑΕΔ και 1 οπλίτης. Η αριθμητική αυτή δύναμη επαρκεί για την 24ωρη κάλυψη του Κέντρου Υγείας. Η αιφνίδια αναρρωτική άδεια υπαλλήλου που κάλυπτε την πρωϊνή βάρδια στις 4/6/2024 και η καθυστερημένη ενημέρωση του Κέντρου Υγείας, είχε ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του προγράμματος κάλυψης της πρωινής βάρδιας. Επισημαίνεται ότι το αναφερόμενο περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το ΚΥ Κισσάμου, όπου πραγματοποιήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος της κατάστασης της υγείας του πολίτη.
Ο συντονισμός της κίνησης των ασθενοφόρων πραγματοποιείται από το ΕΚΑΒ Κρήτης, το οποίο έχει και την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος εργασίας του προσωπικού των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή λειτουργία του ασθενοφόρου του Κ.Υ. και στις 3 βάρδιες καθημερινά.
Η Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που διαμορφώνονται κατά τη θερινή περίοδο, ήδη από τον Μάιο αιτήθηκε την ενίσχυση του ΚΥ Κισσάμου με 2 ακόμη οπλίτες για το διάστημα 1/6 έως 31/10. Η ενίσχυση του ΚΥ Κισσάμου με δύο επιπλέον οδηγούς εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση των Μονάδων πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Τα τελευταία έτη στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Κισσάμου έχουν προστεθεί συνολικά είκοσι (20) άτομα. Συγκεκριμένα από το 2019, για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων αυτού, πέραν των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου, έχουν προσληφθεί τέσσερις (4) μόνιμοι ιατροί ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ένας (1) μόνιμος και ένας (1) επικουρικός ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής, επτά (7) νοσηλευτές/τριες, τέσσερις (4) διοικητικοί υπάλληλοι και τρεις (3) ειδικότητας πλήρωμα ασθενοφόρων.
Επιπλέον, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, στις 26-7-2023 παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα προνοσοκομειακής φροντίδας μέσω έργου που υλοποίησε με χρηματοδότηση από το ΕΠ Κρήτης.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περιστατικών που ταλαιπωρούν αναίτια τους συμπολίτες μας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: