Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ 950 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΡΗΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ!!!!


 Απάντηση στα όσα αναφέρει ο πατέρας του 26χρονου που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Κίσσαμο, ότι δεν λειτουργούσε το ακτινολογικό μηχάνημα δίνει η ακτινολόγος του Κέντρου Υγείας, με επιστολή της στο PARAKRITIKA.GR.

Αναλυτικά η τεχνολόγος κα Μαρία Ξυφανταράκη σημειώνει:
Προς απάντηση για το ακτινολογικό του Κ.Υ.ΚΙΣΣΑΜΟΥ, θα ήθελα να ενημερώσω τον πατέρα του τραυματία, τον κ. Αγαπίου αλλά και όλους τους πολίτες της Κισσάμου ότι η επιλογή να κλείνω το ακτινολογικό δεν είναι δική μου.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβει ο κόσμος τη συμβαίνει.
1/9 /23 που χάλασε το κλασσικό ακτινολογικό η πρόταση ήταν να αντικατασταθεί με ένα φορητό.
Εγώ τότε ενημέρωσα τον κ. Ανυφαντάκη και την ΥΠΕ ότι αυτό δεν θα είναι λειτουργικό γιατί το φορητό είναι για άλλες χρήσεις και σας επισυνάπτω το email.
Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και μετά από κάποιους μήνες εγκαταστάθηκε τελικά το φορητό ακτινολογικό το οποίο δούλευε μέσω του κλασσικού.
Ο φόρτος εργασίας στην περιοχή είναι τεράστιος, ενδεικτικά σας λέω τον πρώτο μήνα που λειτούργησε, σε 15 εργάσιμες μέρες, βάση στατιστικών πέρασαν 480 ασθενείς και κάναμε 950 ακτινολογικές λήψεις.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η  λυχνία του φορητού να παρουσιάσει πρόβλημα.
Ενημερώθηκε ο κ. Ανυφαντάκης και η τεχνική υπηρεσία της 7ης ΥΠΕ.
Μετά από μερικές μέρες ήρθαν οι τεχνικοί αλλά η βλάβη δεν διορθώθηκε και παραμένει.
Η οδηγία που μου έδωσαν είναι να ανοίγω και να κλείνω το μηχάνημα, δυστυχώς.
Οπότε ούτε ξεκουράζομαι αδιάφορα στην καρέκλα, ούτε βγάζω ακτινογραφίες επιλεκτικά, όπως κάποιοι διαδίδουν, ούτε αδιαφορώ.
Το μηχάνημα πια χαλάει 4 και 5 φορές την ημέρα, ο λόγος που φεύγω όταν είναι εκτός είναι ότι δεν αντέχω ψυχικά να αντιμετωπίζω πια τους ασθενείς, να τους λέω ξαναελάτε, χάλασε και ξαναχάλασε.
Ήταν επιλογή μου να εργαστώ στο Κ.Υ. ΚΙΣΣΑΜΟΥ και τώρα είναι επιλογή μου να επιστρέψω στην οργανική μου θέση γιατί δεν αντέχω άλλο αυτές τις καταστάσεις! 
Με εκτίμηση,
Η Τεχνολόγος 
Μαρία Ξυφανταράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: