Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΤΗΣ ΝΑΤΟΥΡΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ


Υποθετικά μιλάμε για να περνά και η ώρα.....
Παρόλο που μπήκε η μπάρα στην ιδιωτική έκταση την Παχιά Άμμο, στη Φαλάσαρνα, (βρέθηκα σήμερα το πρωί εκεί) η περιοχή έγινε ξανά χώρος στάθμευσης. Οι τουρίστες ντόπιοι και μη έχουν μάθει που πρέπει να "αράζουν" για να χαρούν την καλύτερη παραλία της Κρήτης.
Η αποκεντρωμένη ήδη έχει δεχτεί μια καταγγελία απο γνωστή φυλλάδα, ίσως και απο πολίτες του κινήματος της πετσέτας, που δεν ξέρουμε και ποιος ο σκοπός τους, οπότε λέμε τωρα υποθετικά οτι η επόμενη ενέργεια της αφού δεν μπορεί να κανει κάτι στον ιδιοκτήτη, ειναι να ζητήσει αστυνόμευση στην περιοχή. 
Τι σημαίνει αυτό ;
Ότι απλά και ωραία μια πρωία, ένα μεσημεράκι με ντάλα τον ήλιο ψηλά, ένα δειλινό με αποσβολωμένα τα ζευγαράκια στην παραλία που θα θαυμάζουν το ηλιοβασίλεμα, στέλνει τον αστυνόμο της περιοχής και αρχίζει να γράφει όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εντός της μπάρας, και απαγορεύεται βάσει της ΚΥΑ να παρκάρουν κοντά, δίπλα, παραδίπλα ή πάνω στα απειλούμενα κρινάκια. Θα γράψουν τα αυτοκίνητα που εισήλθαν στον προστατευόμενο χώρο που μπορεί να ειναι και Natura. 
- Στην ερώτηση αν μπορεί να το κάνει η απάντηση ειναι; 
- Ναι φυσικά, και τότε ερχεται η δεύτερη ερώτηση
- Πόσο ειναι το πρόστιμο; 
- Το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις καταπάτηση οδηγιών προστατευόμενης περιοχής κλπ μέσω ΚΥΑ, θα τσούζει λίγο... φυσικά κανείς απο όλους αυτούς του επισκέπτες δεν θα ρισκάρει να καταπατήσει την οδηγία και να πληρώσει αν ειναι δικό του το τουτού, αλλά θα πληρώσουν (αν θέλουν και εδώ) κάποιοι που ήρθαν μια ημερήσια βόλτα και πήραν ενοικιαζόμενο.
- Ποιος την πληρώνει λοιπον σε αυτές τις περιπτώσεις; 
Τα ενοικιαζόμενα γραφεία που ενδεχομένως να χάσουν και τις πινακίδες τους (βλέπω να βγαίνει οδηγία μην πλησιάζεται Φαλασαρνα) και φυσικά η περιοχή που θα δυσφημιστεί όσο δεν πάει άλλο. 
Φυσικά υποθετικά μιλάω ..αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει με αυτούς τους ειδικούς που μπλέξαμε.
Σε λιγο καιρό προβλέπω μόνο πρόβατα οτι θα κυκλοφορούν στις νατουρες μας που δεν πειράζουν και το απειλούμενο κρινάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: