Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΠΛΙΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, στο Κ.Υ. της περιοχής μας, πρώτον δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και δεύτερον δεν συμβαίνουν μόνο εδώ.  
Οι κινητοποιήσεις υγειονομικών, φορέων και κατοίκων το τελευταίο εξάμηνο συγκλονίζουν το νησί μας από ανατολή έως και δύση.
Κοινή συνισταμένη των κινητοποιήσεων είναι η υποστελέχωση τόσο των Κ. Υ. όσο και δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων δομών (Γενικά Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου, Ρεθύμνης, Χανίων, Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ), είναι τα απογευματινά, επί πληρωμή, χειρουργεία, είναι η διάλυση του Ε.Σ.Υ. με τους νόμους που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., παίρνοντας  την σκυτάλη στην απαξίωση του δημόσιου τομέα της υγείας, από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.
Η προάσπιση του δημόσιου αγαθού της υγείας είναι δικαίωμα του κάθε ένα και κάθε μίας από εμάς, κόντρα σε αυτούς που διαλύουν και ξεπουλούν αυτό το δικαίωμα. Ο αγώνας του λαού είναι αυτός που μπορεί να δώσει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη.
Η στελέχωση μιας νοσηλευτικής δομής, όπως είναι το Κ.Υ. δεν βασίζεται στα θέλω ή σε πολιτικές σκοπιμότητες, πρέπει να βασίζεται στις σύγχρονές πολύπλευρες ανάγκες του πληθυσμού (αγροτικός, εργατικός, παιδικός, εφηβικός, γυναικείος, επισκέπτες κλπ) σύμφωνα με τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δυστυχώς τα οργανογράμματα των Κ.Υ. είναι ακόμα από τον καιρό τις ίδρυσης τους, την δεκαετία του ’80 και ’90, οπότε οι κενές οργανικές τους θέσεις με τίποτα δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες.
Η λύση του προβλήματος δεν θα γίνει με την μετακίνηση οδηγών απορριμματοφόρων που προτείνεται από τον Δήμο, ούτε με παραπάνω οπλίτες που προτείνεται από την 7η ΥΠΕ, γιατί το πρόβλημα δεν είναι θέμα οδηγών, είναι θέμα πρόσληψης ειδικευμένου μόνιμου προσωπικού «πληρωμάτων ασθενοφόρων» ή διασωστών, που να μπορεί με ασφάλεια να φροντίσει τον πολυτραυματία ασθενή, ούτε θα λυθεί με μετακινήσεις και αποσπάσεις από άλλες περιοχές, έτσι αυτό διαιωνίζεται και το βλέπουμε αυτό κάθε μέρα.
Αυτή η καθημερινότητα στο Δήμο μας έχει γίνει πλέον αβάσταχτη, η απόλυτη υλοποίηση των κυβερνητικών επιλογών, με τις ελάχιστες απαιτήσεις, από μεριάς του Δήμου, μας κάνει να ζούμε μισή ζωή. Η εικόνα της πόλης απαράδεκτη, το οδικό δίκτυο της ενδοχώρας το ίδιο, οι συμφωνίες της δημοτικής αρχής επικίνδυνες για τον τόπο και έτσι γίνεται με όλα τα προβλήματα, ότι δεν δίνει κέρδος δεν προχωρά, ούτε τα σχολεία, ούτε η αποκατάσταση των θεομηνιών του 2019, ούτε αλλά έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Μοναδική απάντηση είναι ο αγώνας του λαού, μέσα από τους φορείς του, για ολόκληρη ζωή,   για να έχει υγεία και παιδεία, για να ζει με αξιοπρεπείς σύγχρονες συνθήκες, εκεί που γεννήθηκε ή επέλεξε να μείνει. Το λιγότερο είναι υποχώρηση.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: