Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

"ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙ ΔΙΧΩΣ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο οργανωμένος τουρισμός στην περιοχή μας καταστράφηκε... 
Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες που από μόνες του δειχνουν την επικινδυνότητα  που υπάρχει αυτή την ώρα στο Μπάλο, είναι ότι υπάρχει ειδοποιήσει να συμμορφωθούν και τα μικρά σκάφη που πλέον ούτε αυτά θα έχουν την δυνατότητα να ακουμπούν ... στην ξηρά.
Ένα πλήγμα για τον οργανωμένο τουρισμό και όσοι νομίζουν οτι έτσι θα πάμε μπροστά κάνουν λάθος. Όλα έγιναν βιαστικά και στο πόδι....
Και σίγουρα δεν ειναι μόνο οι ναυτιλιακές εταιρείες που πλήγονται όπως γράφουν τα ΜΜΕ των Χανίων.....
- Οι ναυτιλιακές εταιρίες, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο, να πραγματοποιούν τη διαδικασία της αποβίβασης και επιβίβασης των επισκεπτών, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια – στο μέτρο που κάτι τέτοιο είναι εφικτό – επιστρατεύοντας κάθε δυνατό μέσο. Τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου η διαδικασία αυτή, να γίνει με ασφαλέστερο τρόπο, επιστρατεύθηκαν σχοινιά, τα οποία ρίχνονται στην ακτή [στα βράχια για την ακρίβεια της περιγραφής] και ακολούθως,  κρατώντας τα, οι επιβάτες προσεγγίζουν την ακτή ή επιστρέφουν – με τον ίδιο τρόπο – για να επιβιβαστούν στο πλοίο.
- Που φτάσαμε...λοιπόν μέσα σε ένα χρόνο; Στην διάλυση του οργανωμένου τουρισμού στην Κίσαμο, για χάρη της φρουτοσαλάτας. Τρίβουν τα χέρια τους οι ανατολικοί...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: