Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Η στελέχωση μιας υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό, εξειδικευμένο και ειδικό, για όπου είναι απαραίτητο, είναι εκ των ουκ άνευ για να επιτελέσει  τον σκοπό της αυτή η υπηρεσία, πόσο μάλλον μια υπηρεσία σαν την δική μας που έχει τεράστια κενά στον ΟΕΥ. Η  έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, όχι μόνο έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά οδηγεί και στην εντατικοποίηση της εργασίας του εναπομείναντος προσωπικού, που αποτελεί έναν από τους λόγους της αύξησης εργατικών  ατυχημάτων στον κλάδο. Εξαιτίας της γίνεται από τις διοικήσεις των δήμων εκτεταμένη χρήση, έως και κατάχρηση, της νομοθετικής διάταξης περί «παράλληλων καθηκόντων» που αναθέτουν στους εργαζόμενους. 
Μετά την πολυετή απαγόρευση προσλήψεων, την περιορισμένη αναλογία προσλήψεων σε σχέση με τις αποχωρήσεις 5:1, 3:1, ακόμα και η θεσμοθετημένη αναλογία που ισχύει σήμερα του 1:1, μία πρόσληψη για μία αποχώρηση, δεν εφαρμόζεται.
Παρά το γεγονός ότι αποστέλλονται στο υπουργείο οι ετήσιοι προγραμματισμοί προσλήψεων σύμφωνα με τις αποχωρήσεις, δεν πραγματοποιούνται προκηρύξεις διαγωνισμών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ώστε να ενισχυθεί η υπηρεσία τους.
Διευκρινίζουμε δε ότι στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, νοούνται ως αποχωρήσεις μόνο οι συνταξιοδοτήσεις με το ανώτατο όριο ηλικίας των 67 ετών και δεν λογαριάζονται ως αποχωρήσεις οι συνταξιοδοτήσεις με άλλες συνταξιοδοτικές διατάξεις με μικρότερο όριο ηλικίας. Όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΒΑΕ και συνταξιοδοτούνται στα 58 ή στα 60 ή οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν 40 έτη εργασίας και κλείνουν το 62ο έτος της ηλικίας τους.
Επιπροσθέτως η νομοθετική διάταξη του άρθρου 37 του νόμου 4915/2022, η οποία υποχρεώνει τους δήμους να ασκούν όλα τα ένδικα μέσα κατά θετικών αποφάσεων δικαστηρίων που μετατρέπουν συμβάσεις εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, λειτουργεί απαγορευτικά στην ενίσχυση με προσωπικό τις υπηρεσίες των δήμων και μάλιστα με προσωπικό με πολυετή εμπειρία. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, παίρνουν μέτρα για να κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων και χρησιμοποιούν το φόβο της ανεργίας για να τους καταπιέσουν και να τους υποχρεώσουν να μην έχουν μόνιμη δουλειά, αλλά να «προσκυνούν» για λίγους μήνες εργασίας. 
Για όλα τα παραπάνω, ερωτάται η δημοτική αρχή τι μέτρα έχει πάρει ώστε :
Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Δήμου μας με μόνιμο προσωπικό.
Να έχουν επιπλέον μοριοδότηση οι εργαζόμενοι που δούλεψαν με τα 8μηνα στον Δήμο και απέκτησαν εμπειρία.
Να αμείβονται με μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, την επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου για να καλύψει τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και τη συνολική λειτουργία της πόλης μας.
       Φραγκιουδάκης Γεώργιος
       Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: