Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ: ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΒΗΜΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

Στις 17 Ιουνίου 2024 πρότεινα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη συγκρότηση Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Κισάμου. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Στη χθεσινή (27 Ιουνίου 2024) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου περίμενα από τη Δημοτική Αρχή ότι θα πράξει το αυτονόητο: ότι θα φέρει προς συζήτηση το θέμα προκειμένου να παρθεί απόφαση για τα πρόσωπα και να ξεκινήσει να εργάζεται η Επιτροπή με στόχο, όπως είχαμε συμφωνήσει, τη σταδιακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας, που, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε χθες. Η Δημοτική Αρχή δεν επανήλθε στο θέμα, γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι αν στο Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνονται αποφάσεις, οι οποίες στη συνέχεια δεν εφαρμόζονται. Στη ζωή μου δεν έχω μάθει να λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο. Για τον λόγο αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσα εγγράφως πρόταση για τα πρόσωπα, που θεωρώ, προσωπικά, ότι μπορούν να συμβάλουν, με την προσωπικότητα, τον θεσμικό ρόλο και τις γνώσεις τους, κάτι που μου είχε ζητηθεί στη συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου.
Απόφαση δεν πάρθηκε χθες, με την αιτιολογία ότι το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Αναμένω ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή θα φέρει ως θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα, με πρόταση για τα πρόσωπα, άρα για τη συγκρότηση της Επιτροπής, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση της απόφασης που λάβαμε ομόφωνα πριν από έντεκα μέρες. Μιλάμε για την υγεία μας, για τις ζωές μας. Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.
Ελένη Τσατσαρωνάκη 
Δημοτικός σύμβουλος Κισάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια: