Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

1965 η Μαρία Μπερτίου με τις μαθήτριες της... σχολή ραπτικής κοπτικής στην Κίσαμο πριν 53 χρόνια σε ένα μαγαζί στην ανατολική Σκαλίδη απέναντι ακριβώς απο το σημερινό κουρείο Μαρεντάκη..
Από αριστερά Τριανταφυλλιά Κυριακάκη, Μέλπω Λυραντζάκη, Στέλλα Σφακιανάκη από την Πολυρρηνία, Δήμητρα Σημαιάκη,  Σοφία Παπαδάκη από τα Περιβολάκια, η όρθια τελευταία Σοφία .... μπροστά η κυρία Μαρία  και δίπλα της η Αθήνα Ψωματάκη.
Φώτο  απο το αρχείο του Ανυφαντή και της Αθηνάς Ψωματάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: