Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

EΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μια απο τις καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες αναφορές για την ιστορία της πόλης και ιδιαίτερα του Ιστορικού κέντρου παρουσίασε χθες το βράδυ η αγαπητή Νεκταρία Λαινάκη. Η αίθουσα του Δήμου αποδείχτηκε μικρή για μια τέτοια παρουσία αλλά και η χαρά μεγάλη αφού υπήρχαν αρκετοί νέοι δημότες μας, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. 
Δεν θα σταθώ στα πολλά και χρήσιμα ιστορικά στοιχεία που μας έδωσε η Νεκταρία, αλλά θα πω ότι είναι μια από τις τελευταίες μας ευκαιρίες να αναδείξουμε μέρος από το ιστορικό κέντρο που κακά τα ψέματα έχει αρχίσει ήδη να "θρουλά".
Λυπηρό το γεγονός ότι ανατρέξαμε στις παλιές κακές συνήθειες μας, τι έκανα και τι δεν έκανα, αλλά ας καταλάβουμε ότι ίσως η ιστορία της πόλης, δεν είναι αυτή που ξέραμε ως και σήμερα μιας και συνέχεια αλλάζει .... και από αρχαιολογικής άποψης, αλλά και από ιστορικών στοιχείων που έρχονται στο φως με τις φωτογραφίες που ως και σήμερα αγνοούσαμε ότι υπάρχουν.
Μπράβο στην Νεκταρία για το μεράκι της και ελπίζω να βρει ανταπόκριση η πρόταση της, που θα δώσει επιτέλους στην πόλη και ένα δρόμο -πεζόδρομο- ήπιας ανάδειξης μνημείων, που δεν θα κάνουν σούζες οι νεοέλληνες.
Πάντως να πω την αλήθεια εγώ το χάρηκα περισσότερο, μιας και είδα ότι ελάχιστοι πλην λίγων, ήξεραν πολλά από τα ιστορικά στοιχεία που μας έδωσε η Νεκταρία. Όσο για αυτούς που έτρεξαν να συμπληρώσουν μια επιστημονική μελέτη, καλά το έκαναν (ακούστηκαν) μιας και η ιστορία δέχεται και συμπληρώνεται καθημερινά με νέα στοιχεία, αρκεί να είναι σωστά και όχι φήμες.
Καλή συνέχεια Νεκταρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: