Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ...

 … οι δανειστές 
ΚΩΣΤΑΣ Σ. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ
Πρόσφατα υπήρξαν δύο νομοθετικές πράξης της Βουλής, η ψήφιση του χωτοταξικού και του πολυνομοσχεδίου για τη διανομή του ‘κοινωνικού μερίσματος’. 
Στη πρώτη σε μια μέρα οι βουλευτές κλήθηκαν να μελετήσουν (;) και να αποφασίσουν για το πολεοδομικό μέλλον της χώρας, σε ένα νομοσχέδιο που ελάχιστη σχέση είχε με αυτό που είχε κατατεθεί για διαβούλευση. Και το χειρότερο! Από δω και πέρα τα Ρυθμιστικά Σχέδια θα τροποποιούνται με μια απλή υπουργική απόφαση. Η εξουσία σε ένα πρόσωπο! Δεν έχουν λόγο οι ειδικοί, τα επιμελητήρια και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. 
Στο δεύτερη, σε ένα νομοσχέδιο που αφορούσε την ανακούφιση (;) αυτών που πλήγηκαν από την κρίση, μπήκε σφήνα μια υποπαράγραφος με την οποία αίρεται η δυνατότητα των δικαστικών λειτουργών να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κατά την έρευνα οικονομικών εγκλημάτων (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Στα μουλωχτά, χωρίς διαβούλευση με διαδικασίες εξπρές για την ανακούφιση των παραγωγών της κρίσης. 
Το πολιτικό σύστημα με τη κυβερνώσα τάξη, ακόμη και μέσα στα ερείπια που δημιούργησε, συνεχίζει με θράσος να προκαλεί. Αντί να συλλαμβάνει το μαύρο χρήμα και τη φοροδιαφυγή, όχι μόνο την ανέχεται αλλά και την υποθάλπει. Ξεπουλά και τη δημόσια περιουσία για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή (!) γιατί την στηρίζει η …σιωπηλή πλειοψηφία. Μήπως είναι καιρός να αφυπνιστούμε; Διαφορετικά για ότι έρχεται δεν θα φταίνε μόνο οι δανειστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: