Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ....

Το CAPE RAY, το πλοίο μέσα στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, είναι αυτή τη στιγμή ένα πλοίο-φάντασμα. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, που χειρίζεται την υδρόλυση, δεν έκανε γνωστή τη θέση του και το ίδιο το πλοίο έχει απενεργοποιήσει όλα τα μέσα εντοπισμού και επικοινωνίας. Η τελευταία γνωστή του τοποθεσία ήταν  πριν από 5 ημέρες, στις 3 Ιουλίου, ενώ πραγματοποιούσε τον περίπλου της Αφρικής, με προορισμό τη Μεσόγειο, μέσω Γιβραλτάρ.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ανάλυση του στίγματος που πραγματοποίησε το koutipandoras.gr, την θέση του CAPE RAY μάλλον “προδίδει” ένα από τα συνοδευτικά πλοία που θα το ακολουθούν καθόλη τη διάρκεια της υδρόλυσης, του SN FEDERICA. Το πλοίο βρίσκεται σταθμευμένο περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου, ενώ η ταχύτητά του είναι σταθερά 0,6 με 1 κόμβο. Το SN FEDERICA, μάλιστα, δεν έχει δηλώσει καν λιμάνι προορισμού, ενώ βρίσκεται στο σημείο από τις 5 Ιουλίου. Η καταγραφή πλεύσης μαρτυρεί ότι για αρκετές ημέρες το πλοίο είναι με σβηστές τις μηχανές και κυριολεκτικά παρασέρνεται από τα κύματα. Δεδομένου ότι πρόκειται για τάνκερ, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για πλοίο ανεφοδιασμού του CAPE RAY.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: