Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

        Αυτό το χάλι στο Λαφονησι αν το έκανε ο ιδιώτης; Ντροπή του!!!
Σύμφωνα με το άρθρο 3 δικαιούχοι του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας είναι οι Δήμοι με δικαίωμα παραχώρησης σε υφιστάμενες δημοτικές ανώνυμες εταιρείες του άρθρου 266 του Ν.3463/2006.
 Στην περίπτωση αυτή το υπέρ του δημοσίου αντάλλαγμα ορίζεται σε ποσοστό 40% εί των ακαθαρίστων εσόδων που πραγματοποιεί η ίδια η δημοτική ανώνυμη εταιρεία από την άσκηση των δραστηριοτήτων του άρθρου 2 της ΚΥΑ στους κοινόχρηστους χώρους και απαγορεύεται η καταβολή οιουδήποτε ανταλλάγματος προς το Δήμο.
 Μετά τα παραπάνω και προκειμένου να ξεκινήσει η Μονομετοχική του Δήμου τις ετοιμασίες και διαδικασίες, προτείνεται να παραχωρήσουμε το δικαίωμα της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας των περιοχών Λαφονησίου - Μπάλου – Φαλασάρνων και ένα τμήμα στο Μαύρο Μώλος αποκλειστικά για τοποθέτηση συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα ΑΜΕΑ, στην ανώνυμη εταιρεία του Δήμου με δ.τ. "ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ" και για χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι την 31-12-2025. 

- Ο κ. Σταθάκης Θεόδωρος, αφού πήρε το λόγο είπε: Δεν έχουμε αντίρρηση για την παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού στην Μονομετοχική Α.Ε. Διαφωνούμε όμως με το ποσοστό του 40% διότι είναι εξοντωτικό.
- Δήμαρχος: Πραγματικά το 40% είναι ασύμφορο. Για το θέμα αυτό μίλησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βεζυρόπουλο και μου είπε ότι αυτό μπήκε εκ παραδρομής και θα διορθωθεί την Μεγάλη Τρίτη στο 10%.
- Σταθάκης: Αν διορθωθεί στο 10% συμφωνούμε. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα πρέπει να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Ο κ. Φραγκιουδάκης Γεώργιος είπε: Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη με την παραχώρηση των αιγιαλών στην Μονομετοχική εταιρεία του Δήμου. Τις παραλίες πρέπει να τις διαχειρίζεται μόνος του ο Δήμος. Καταψηφίζω. 
Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και στην διαύγεια του Δήμου Κισάμου!

Τελικά ο ιδιώτης κάνει την καταστροφή σε αυτές τις περιοχές ή ο δήμος που ειναι και μοναδικός νοικάρης;  Και τόση βιασύνη δεν έχει ξαναγίνει....
Καλά τα λέει βέβαια ο φίλος "Κουμουνιστής" αλλά ειναι μοναχός του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: